Υπουργός Υγείας: «Έρχονται» μέτρα κατά της πανδημίας μετά τις γιορτές

22 Δεκεμβρίου 2021 18:55

Υπουργός Υγείας: «Έρχονται» μέτρα κατά της πανδημίας μετά τις γιορτές.

Η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει την Ευρώπη φέρνοντας νέα κύματα πανδημίας και οι χώρες η μια μετά την άλλη ανακοινώνουν μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Εξαίρεση δεν θα αποτελέσει ούτε η Ελλάδα καθώς σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, 3 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε ότι μετά τις γιορτές θα οριστικοποιηθούν περιοριστικά μέτρα και στη χώρα μας.
Η Επιτροπή θα εισηγηθεί νέα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα αποφασίσει την εφαρμογή τους τόνισε ο κ. Πλεύρης από το βήμα της Βουλής σημειώνοντας

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα. Η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες» ανέφερε ο κ. Πλεύρης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πλεύρης διεμήνυσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανείς, σε όποιο χώρο εργάζεται, ότι δεν θα κάνει τον έλεγχο προκειμένου μέσα να βρίσκονται μόνον άτομα εμβολιασμένα».

Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι έφθασαν στο 70% οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί και στο 66% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι. Όπως είπε, στον ενήλικο πληθυσμό έχει καλυφθεί το 80% αυτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση και το 75% όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

 Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν self test το διάστημα των εορτών, ώστε να υπάρχει η ιχνηλάτηση σε πραγματικό χρόνο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos