Έξτρα 300 κλίνες για Covid θα δώσουν οι ιδιωτικές κλινικές από 3 Ιανουαρίου

24 Δεκεμβρίου 2021 16:33

Επιπλέον διάθεση κλινών για Covid από τις ιδιωτικές κλινικές συμφώνησαν χθες ο υπουργός Υγείας και εκπρόσωποι των κλινικαρχών, σε συνάντηση που είχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών, συμφώνησαν να διατεθούν από 3 Ιανουαρίου επιπλέον 300 κλίνες για Covid, σε περίπτωση που το σύστημα πιεστεί και χρειαστούν επιπλέον κρεβάτια.

 Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατεθούν και γιατροί από ιδιωτικές κλινικές
Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της επιπλέον συνδρομής των ιδιωτικών κλινικών στη μάχη κατά της πανδημίας. Συζητήθηκε συγκεκριμένα το ενδεχόμενο να διατεθούν πνευμονολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων από τις ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ. Αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε, δεν υπήρξε συμφωνία επί του παρόντος, ωστόσο οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών διάκεινται θετικά και ως προς αυτό.

Νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου στη διασκέδαση
Να σημειωθεί ότι από τις 3 Ιανουαρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί το δεύτερο πακέτο μέτρων κατά του κορωνοϊού, που θα αφορά κυρίως τη διασκέδαση, με περιορισμό ενδεχομένως του ωραρίου.

Νωρίτερα σήμερα ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο OPEN, αναφέρθηκε στο πλαίσιο των μέτρων που θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί την προσεχή Δευτέρα για να τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου. Ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για lockdown και κάθετα μέτρα, αλλά για παρεμβάσεις ήπιας ισχύος που θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση και τα γήπεδα.

Από σήμερα, εν τω μεταξύ, ενεργοποιήθηκε το νέο πακέτο μέτρων, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα και έξω, σύσταση για επιπλέον τεστ σε όσους έρχονται από το εξωτερικό και χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας ΚΝ95 σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα νέα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα λόγω της μετάλλαξης Ομικρον που αναμένεται το επόμενο διάστημα να επικρατήσει. Και μολονότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκαλεί σε μεγάλο ποσοστό σοβαρή νόσηση, είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Μάλιστα, και στη χώρα μας, παρότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια σταθεροποίηση στα κρούσματα, εδώ και ένα τριήμερο διαφαίνεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σήμερα εκτίμησε ότι τον Ιανουάριο τα κρούσματα θα ξεπεράσουν ημερησίως τα 10.000.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos