Στο covid free app από εβδομάδα και η ψηφιακή μας ταυτότητα

24 Δεκεμβρίου 2021 20:37

Πριν ακόμα μπει το 2022 η ψηφιακή ταυτότητα εντάσσεται μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο covid free app, ώστε να διευκολύνει και να επιταχύνει τους ελέγχους.

 

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ, από την αρχή της επόμενης εβδομάδας «Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να είναι έτοιμο το covid free app για να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα».

Η εφαρμογή πέραν του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα περιέχει πλέον και τμήμα της Αστυνομικής Ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο αλλά και η ημερομηνία γέννησης».

Μιλώντας για τον εμβολιασμό και τα ποσοστά του, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ακόμα: «Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την Τρίτη δόση καθώς και η 1η χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», είπε.

Μάλιστα στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, όπου ο εμβολιασμός έχει γίνει υποχρεωτικός, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση. Τέλος, ανέφερε ότι 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει την 1η εμβολιαστική δόση, δηλαδή το 70,4% του γενικού πληθυσμού και το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos