300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Κορωνοϊός: Ειδικοί εξηγούν πώς η Omicron ξεφεύγει από τα τεστ - «Αναμένουμε 80.000 κρούσματα την ημέρα»

03 Ιανουαρίου 2022 14:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
Κορωνοϊός: Ειδικοί εξηγούν πώς η Omicron ξεφεύγει από τα τεστ - «Αναμένουμε 80.000 κρούσματα την ημέρα»

test2

test2

Ο Νίκος Τζανάκης εξήγησε ότι η Omicron μεταδίδεται μία-δύο ημέρες πριν από τα συμπτώματα και μία-δύο ημέρες μετά τα συμπτώματα - Πίεση στο ΕΣΥ βλέπει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Την ώρα που η Omicron γίνεται η κυρίαρχη παραλλαγή στην Αττική, ειδικοί εξηγούν πώς η υπερμεταδοτική αυτή μετάλλαξη ξεφεύγει από τα τεστ.

Τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δεύτερη μέρα

Η Ελένη Γιαμαρέλλου, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ μιλώντας στην ΕΡΤ για το επιδημιολογικό αποτύπωμα των εορτών επισήμανε ότι αν και ακόμα δεν είναι γνωστό, η ίδια είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη για τα κρούσματα των επόμενων ημερών.

«Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά η εύκολη μεταδοτικότητα του ιού και η κινητικότητα αυτών των ημερών θα έχει ως αποτέλεσμα όσοι αποφασίσουν να μείνουν ανεμβολίαστοι να την αρπάξουν από τον ιό», είπε η κυρία Γιαμαρέλου και πρόσθεσε ότι «περίπου 30% των κρουσμάτων είναι Δέλτα».

«Είναι το είδος του ιού, η Omicron που μολύνει πάρα πολύ εύκολα -πέντε φορές περισσότερο από τη Δέλτα- και τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δεύτερη μέρα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το μειώσεις άμεσα εκτός από το να παίρνεις τα μέτρα προστασίας σου».

 Σχολιάζοντας τη δράση της παραλλαγής Όμικρον, που υπολογίζεται στο 60% των κρουσμάτων στην Ελλάδα είπε ότι υπάρχουν κάποιες χρήσιμες επισημάνσεις.

«Οι συμπτωματικοί ασθενείς της Όμικρον έχουν συμπτώματα που διαφέρουν από αυτά της Δέλτα. Η Όμικρον σου κάνει έναν πονόλαιμο, ένα συνάχι, έναν ελαφρύ πονοκέφαλο που θυμίζουν τα κοινά κρυολογήματα του χειμώνα. Γεγονός που είναι και καλό και κακό μαζί: Είναι καλό γιατί συνήθως σε τρεις ημέρες είσαι καλά. Η διάρκειά της είναι βραχεία. Δεν αντίθεση με τους προηγούμενους ιούς και ειδικά με την Δέλτα που αναδιπλασιαζόταν εβδομήντα φορές περισσότερο στους πνεύμονες, Ο ιός της Όμικρον πολλαπλασιάζεται στο ανώτερο αναπνευστικό. Βήχεις και φτερνίζεσαι με αποτέλεσμα να μολύνεις τον αέρα και τους γύρω σου. Ό Όμικρον μπορεί να σε ξαναμολύνει τέσσερις και πέντε φορές. Άρα, το εμβόλιο είναι μπροστά μας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα από τις μέχρι πρώτες νοσηλείες ασθενών από Όμικρον η Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε ότι κανείς ασθενής σε ΜΕΘ δεν έχει προσβληθεί από Όμικρον. «Διεθνώς λέμε ότι 11% έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, αλλά 4% έχουν μειωθεί οι θάνατοι. Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι ο ιός της Όμικρον δεν είναι τόσο μολυσματικός, όπως η Δέλτα».

Η ίδια ανέφερε ότι πρέπει να προφυλαχθούμε φορώντας τη μάσκα μας και τηρώντας τις αποστάσεις. «Ο εμβολιασμένος που έχει πάρει και τη τρίτη δόση του εμβολίου προφυλάσσεται εκτός από τη Δέλτα και από την Όμικρον σε ποσοστό 70%. Αν είναι ανεμβολίαστος μπορεί να μολυνθεί κάποιος και να κάνει μεταλλάξεις οι οποίες θα μολύνουν περισσότερους . Έτσι δεν τελειώνει αυτό το κακό» περιέγραψε η κ. Γιαμαρέλλου ζητώντας από τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί.

«Υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό 12% στους άνω των 60 ετών που πρέπει να πάει να εμβολιαστεί» τόνισε η καθηγήτρια παθολογίας.

Σαρηγιάννης: Αναμένουμε 80.000 κρούσματα την ημέρα

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής στο τμήμα περιβαλλοντικής μηχανικής στο ΑΠΘ, αποκάλυψε ότι γύρω στις 16-20 Ιανουαρίου θα είναι η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας.

«Ο μέσος όρος των κρουσμάτων εβδομαδιαίως θα είναι τα 60.000-65.000 κρούσματα με το μάξιμουμ των κρουσμάτων να είναι γύρω στα 80.000 κάποια ημέρα. Μετά θα μιλήσουμε για μιλήσουμε για μία γρήγορη αποκλιμάκωση».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ανησυχία είναι οι συνέπειες που θα υπάρχουν όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των κρουσμάτων. «Εμείς υπολογίζουμε ότι θα υπάρχει μία πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μπορούμε να δούμε και θανάτους, όσο αυξάνονται τα κρούσματα».

Η Όμικρον μεταδίδει μία-δύο ημέρες πριν και μετά από τα συμπτώματα ενώ τα τεστ βγαίνουν αρνητικά

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Νίκος Τζανάκης, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας εξέφρασε την άποψη ότι είναι προτιμότερο να ανοίξουν τα σχολεία στις 17 Ιανουαρίου γιατί «τότε θα έχει σχεδόν αποτυπωθεί η επίδραση των γιορτών και θα έχουμε τους πανδημικούς δείκτες ώστε να αποφασίσουμε για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων είπε ότι έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία και ειδικά η Όμικρον που μεταδίδει μία – δύο ημέρες πριν από τα συμπτώματα και μία – δύο ημέρες μετά τα συμπτώματα.

«Έχουμε πολύ συχνά αρνητικά αντιγωνικά τεστ και έχουμε συμπτώματα και αναγκαζόμαστε να κάνουμε μοριακά τεστ. Όλο αυτό το διάστημα μεταδίδουμε. Εν μέσω τέτοιας πανδημικής έξαρσης είναι παρακινδυνευμένη η επανέναρξη τώρα των σχολείων», επισήμανε ο κ. Τζανάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα υπολείπεται σε εμβολιαστική κάλυψη σε ποσοστό 15 – 20% σε σχέση με άλλες χώρες.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κορωνοϊός: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα το καλοκαίρι, τι συμβαίνει σε άλλες χώρες
  • Με κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ακυρώνεται η περιοδεία στη Θεσσαλονίκη
  • Κορωνοϊός - Κρούσματα: Πάρος - Κυκλάδες - Αναλυτικότερα, για την εβδομάδα 15 - 21 Αυγούστου:
  • ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα - Βαρύτερη νόσο προκαλεί η παραλλαγή «Κένταυρος» (χάρτης)
  • Κορωνοϊός: Τα χιλιάδες κρούσματα ημερησίως φέρνουν τη μάσκα ξανά στο προσκήνιο - Τι λένε οι ειδικοί
  • Κυκλάδες – Κορωνοϊός: Αποστέλλονται αντι – ιικά φάρμακα σε τρία νησιά των Κυκλάδων
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ισραήλ: Ανοίγει ξανά τις πύλες...
Κορωνοϊός: Διασωληνωμένοι 36χρ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Ήρθε  στην καρδιά της Παροικίας, με γεύσεις και vibes που αγαπάτε!

Ήρθε στην καρδιά της Παροικίας, με...

14 Μαϊος 2025
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Πάρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

14 Μαϊος 2025
Πάρος: Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα 23χρονος ηδονοβλεψίας – Αναγνωρίστηκε από δεκάδες γυναίκες – θύματα

Πάρος: Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμ...

17 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Β. Κικίλιας: «Έως 32% μείωση στα εισιτήρια στα ταχύπλοα, στα 40 εκ. ευρώ το μεταφορικό ισοδύναμο» (βίντεο)

Β. Κικίλιας: «Έως 32% μείωση στα ει...

20 Μαϊος 2025
Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε Μύκονο και Κρήτη: Έτοιμα τα beach bar για «ανάσες δροσιάς» (βίντεο)

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε Μύκονο κ...

20 Μαϊος 2025
Ο Χρήστος Μαυρίκης πίσω από την απόπειρα δωροδοκίας του Αρεοπαγίτη

Ο Χρήστος Μαυρίκης πίσω από την από...

20 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ