Καιρός: Νέο «κύμα» κακοκαιρίας αύριο που ξεκινά από τα δυτικά, έρχεται «πολικό» ψύχος από την Τετάρτη

09 Ιανουαρίου 2022 14:31

Την Τετάρτη η θερμοκρασία στην Αθήνα πέφτει κατακόρυφα, προβλέπεται πτώση κάτω από τους δέκα βαθμούς στο κέντρο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χιόνια στα βόρεια προάστια στα μέσα του Γενάρη - Ισχυρές καταιγίδες σήμερα στο Αιγαίο

Άστατος θα είναι ο καιρός για άλλη μία μέρα, με τα περισσότερα τμήματα της χώρας να επηρεάζονται από βροχοπτώσεις την Κυριακή. Τη Δευτέρα πλησιάζει τη χώρα ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, ενώ την Τετάρτη η θερμοκρασία στην Αθήνα «πέφτει» κατακόρυφα, καθώς προβλέπονται κάτω από δέκα βαθμοί στο κέντρο της πόλης.

Από την ερχόμενη Τετάρτη έρχεται ψύχος από τις Βαλκανικές περιοχές, με πτώση έως και δέκα βαθμούς και πολύ ισχυρούς βοριάδες.

 Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στη χώρα και σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές ενώ σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα στο Αιγαίο και στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Προσοχή το επόμενο τριήμερο και κυρίως τη ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη κυρίως στην περιοχή των Δωδεκανήσων καθώς οι βροχές /καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να έχουν και ένταση αλλά και διάρκεια.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και θα σημειωθούν λασποβροχές. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός (βροχή/χαλάζι) που αναμένεται τις απογευματινές (επάνω) και τις πρώτες βραδινές ώρες (κάτω) της Κυριακής 09/01.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos