Καιρός: Χιόνια και στην Αττική – Στους -2 η θερμοκρασία, βαρύ κύμα κακοκαιρίας και την επόμενη εβδομάδα

12 Ιανουαρίου 2022 14:15

Στα «λευκά» έχει ντυθεί η Πάρνηθα, με τον παγετό και τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργούν προβλήματα. Μέσα στις επόμενες ώρες, η κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» και στην Αττική.

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ χιόνια έχουν πέσει και στην Πάρνηθα, με τα ακραία φαινόμενα να προσεγγίζουν την Αττική.

Στο σανατόριο σημειώθηκε αρκετά ισχυρή η χιονόπτωση σε πολλά σημεία, ενώ η ομίχλη είναι πυκνή και η θερμοκρασία έχει πέσει στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι θυελλώδεις ενώ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Πάρνηθα από το ύψος του Τελεφερίκ.

Μάλιστα, πάγος έχει σχηματιστεί σε πολλά σημεία όπως μεταφέρει η ΕΡΤ και δύσκολα προχωρά κανείς με το αυτοκίνητο.

Στο καταφύγιο Μπάφι, τα εκχιονιστικά καθαρίζουν και ρίχνουν αλάτι, με τον δρόμο να ανοίγει μάλλον από το μεσημέρι και μετά, ενώ συστήνεται προσοχή στις μετακινήσεις και χρήση αλυσίδων.

Χιόνια σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η πρόγνωση για σήμερα αναφέρει πως χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές της Αττικής, στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά, και της Θεσσαλονίκης, στα ορεινά, στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Επίσης, χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά και βορειότερα. Το αυτό αναμένεται και σε τμήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν αρχικά από τα βόρεια και από το μεσημέρι και στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Καιρός: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μανουσάκη για την κακοκαιρία «Διομήδης»
Η χώρα έχει μπει στην κατάψυξη εξαιτίας της κακοκαιρίας «Διομήδης» και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης περιμένει χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες τις επόμενες ώρες. Για την Αττική σημειώνει πως οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν.

Ειδικότερα σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος σημειώνει πως «συνεχίζεται η κακοκαιρία που επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας και τις επόμενες ώρες με τα κύρια χαρακτηριστικά πλέον να είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές – ημιπεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και ο ισχυρός παγετός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Οι ισχυρές καταιγίδες πλέον φαίνεται να περιορίζονται προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο».

Χιόνια και στην Αττική

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού Αττικής, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα. Δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τις χιονοπτώσεις να πλαισιώνουν το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας. Πάντως οι χιονοστρώσεις όπου αυτές παρατηρηθούν δεν δείχνει να είναι αξιόλογες με εξαίρεση τους ορεινούς – ημιορεινούς όγκους.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos