Θάνος Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών θα εξαιρεθούν από τα πρόστιμα των 100 ευρώ

16 Ιανουαρίου 2022 14:17

Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο Open ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν μελετά αυτή τη στιγμή επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ αναφορικά με τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους 60αρηδες επεσήμανε πως «σε περίπτωση μη εμβολιασμού με την πρώτη και δεύτερη δόση θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα που θα επιβληθεί από την ΑΑΔΕ αλλά θα κατευθυνθεί εξ' ολοκλήρου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, στο υπουργείο Υγείας».

Παράλληλα σημείωσε πως αν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου και έχει κλείσει ραντεβού για τη δεύτερη τις επόμενες ημέρες, τότε δεν θα έχει πρόστιμο.

Ο κ. Πλεύρης μίλησε και για τις εξαιρέσεις από τα πρόστιμα λέγοντας ότι «εξαιρούνται όσοι έχουν αιτηθεί κατ’ οίκον εμβολιασμό και λόγω του φόρτου των κινητών μονάδων υγείας δεν κατέστη εφικτό να εμβολιαστούν καθώς και όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και υπάρχει πλατφόρμα που έχει ανοίξει για να δηλώσουν ότι βρίσκονται εκτός Ελλάδας ή έχουν κάνει τον εμβολιασμό τους στο εξωτερικό.

Επίσης, πρόστιμα δεν θα επιβληθούν σε όσους έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης και οι επιτροπές κρίνουν πως δεν μπορούν να εμβολιαστούν» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον τόνισε πως είναι πολύ μεταδοτική, αν και έχει μικρότερη νοσηρότητα, «γι αυτό και είχαμε τόσο γρήγορη αποκλιμάκωση κρουσμάτων».

 Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως μέχρι τις 31 Ιανουαρίου όσους έχουν κλείσει 7μηνο από το εμβολιασμό τους και με τις δυο δόσεις, θα πρέπει να κάνουν και την τρίτη καθώς δεν θα ανανεωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για το αν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, σημείωσε πως «εάν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τα μέτρα θα αρθούν ή θα χαλαρώσουν πολύ γρήγορα».

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης εκτίμησε πως μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ τα κρούσματα αυτής της μετάλλαξης ανέρχονται στο 90% αν και στις νοσηλείες είναι 50-50 με τη Δέλτα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos