Κακοκαιρία Ελπίδα: Ο μετεωρολόγος Ζιακόπουλος προβλέπει «χιονοθύελλα» τη Δευτέρα

21 Ιανουαρίου 2022 15:04

Ο μαθηματικός-μετεωρολόγος, στο προσωπικό του ιστολόγιο σχολιάζει την κακοκαιρία που έρχεται με εικόνα των Daltons

Η κακοκαιρία Ελπίδα αναμένεται να χτυπήσει έντονα τη χώρα τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έρχονται σύντομα πολικές θερμοκρασίες και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα προγνωστικά μοντέλα που «τρέχουν» δείχνουν ότι η κακοκαιρία διαρκείας θα επηρεάσει όλη την Ελλάδα -και την Αττική- από αύριο. Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται να κάνουν την εμφάνισή τους από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

 Ο Δημήτρης Ζιακόπουλος, γνωστός μαθηματικός-μετεωρολόγος και ένας από τους θεωρούμενους εγκυρότερους στην πρόβλεψη των καιρικών μεταβολών, στο προσωπικό του ιστολόγιο θέλησε να σχολιάσει την κακοκαιρία που έρχεται με εικόνα των Daltons που δείχνει τον ψηλότερο Εβερελ ως την κακοκαιρία «Ελπίδα» χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «χιονοθύελλα» σε σχέση με τις προηγούμενες που έχουμε δει.

Σε σχόλια κάτω από την εν λόγω φωτογραφία ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρει πως αυτό που... κρατάμε ενόψει των επόμενων ημερών είναι ότι η Αθήνα θα ντυθεί και πάλι στα λευκά.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε άλλη του ανάρτηση, ο Δημήτρης Ζιακόπουλος σχολιάζει το όνομα που δόθηκε στην επερχόμενη κακοκαιρία. «Αυτό δεν είναι όνομα κακοκαιρίας για χιονόπληκτους. Οι προηγούμενοι νονοί, αν μη τι άλλο, το είχαν το χάρισμα. Πάρτε για παράδειγμα τη «Μήδεια». Όνομα και πράμα! Για τα μελλούμενα, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο τελευταίος Ντάλτον, ο Έβερελ, δεν θα μας πάρει μόνο το πορτοφόλι. Ίσως φέρει και άλλα μεγαλύτερα δεινά και γι αυτό το λόγο χρειάζεται από όλους μας μεγάλη προσοχή».

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου με μήνυμά του στο Facebook εξήγησε πως από το μεσημέρι της Δευτέρας θα υπάρχουν πυκνές χιονοπτώσεις κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και μάλιστα υπάρχει κίνδυνος χιονοθύελλας που θα μειώσει την ορατότητα κάνοντας δύσκολη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos