300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Αττική Οδός, ένας δρόμος με πανάκριβα διόδια, χωρίς μέτρα για έκτακτες καταστάσεις - 200 άτομα παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα

25 Ιανουαρίου 2022 14:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Αττική Οδός, ένας δρόμος με πανάκριβα διόδια, χωρίς μέτρα για έκτακτες καταστάσεις - 200 άτομα παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα

test2

test2

Στρατιωτικά οχήματα έφτασαν στα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό τους - Τι συμβαίνει με το καθεστώς διαχείρισης και εκμετάλλευσης του οδικού άξονα - Γιατί υστερεί δραματικά σε έργα συντήρησης και μέτρα αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων ένας ιδιωτικός δρόμος με πανάκριβα διόδια

Το απόλυτο χάος και η αδιανόητη ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες οδηγοί στην Αττική Οδό, εν μέσω της κακοκαιρίας, φέρνει στην επιφάνεια τα όσα συμβαίνουν με το καθεστώς διαχείρισης και εκμετάλλευσης του οδικού άξονα, αλλά και τις κρίσιμες αποφάσεις που μένει να ληφθούν, καθώς σε περίπου τρία χρόνια λήγει η σύμβαση παραχώρησης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε, ενώ νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο να κατατεθεί από το κράτος αγωγή κατά της ιδιωτικής εταιρίας, που διαχειρίζεται την Αττική Οδό, για τα όσα συνέβησαν από το μεσημέρι της Δευτέρας με τον εγκλωβισμό και εγκατάλειψη των οδηγών - αλλά αυτό είναι το πρώτο βήμα, σε μία σειρά ενεργειών, που μένει να γίνουν, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

 Από σήμερα το πρωί βοήθεια για τον απεγκλωβισμό των οχημάτων και βοήθεια στους οδηγούς ανέλαβαν στρατιώτες που έφτασαν στα σημεία που τα είχαν εγκαταλείψει οι οδηγοί τους με κομβόι στρατιωτικών οχημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες 200 οδηγοί βρίσκονται ακόμη εγκιλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους

Η Αττική οδός είναι ίσως ο πιο βασικός οδικός άξονας της Αττικής. Αλλά είναι ταυτόχρονα ένας ιδιωτικός δρόμος με πανάκριβα διόδια και με τρομερά προβλήματα όχι μόνο καθημερινής λειτουργίας -μεγάλες ουρές σε ώρες αιχμής για παράδειγμα-, αλλά και ελλιπών υποδομών. Πλέον αποδεικνύεται ότι υστερεί δραματικά σε έργα συντήρησης, καθώς και στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων. Μόνο που γι’ αυτό το τελευταίο πρόβλημα είχε δώσει και στο παρελθόν αρνητικά δείγματα. Τον Σεπτέμβριο του 2019, σε μία νεροποντή, ούτε καν ωρών, η Αττική Οδός είχε μετατραπεί σε ποτάμι. Τα νερά, που σε ορισμένα σημεία δημιούργησαν λίμνες προκάλεσαν ένα πρωτοφανές και αδικαιολόγητο κυκλοφοριακό κομφούζιο και στα δύο ρεύματα μάλιστα.

Στην τωρινή κρίση με την κακοκαιρία «Ελπίς», αποδείχθηκε ότι η Αττική Οδός δεν έχει επενδύσει καν σε βασικές υποδομές, όπως σε μηχανήματα για παράδειγμα. Καταφανώς απουσιάζει ένας επιχειρησιακός μηχανισμός που είναι ικανός να αντιμετωπίσει έστω τα πιο βασικά. Στην πραγματικότητα δηλαδή δεν υπάρχει ούτε καν το ανθρώπινο δυναμικό, με την ανάλογη εκπαίδευση και ετοιμότητα για να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Επί ώρες χθες, ακόμη και μέχρι σήμερα το πρωί δεν υπήρχε καμία υπεύθυνη, σοβαρή και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών, που είτε έμπαιναν στην Αττική Οδό, είτε παρέμεναν εγκλωβισμένοι εντός αυτής. Στη συνέχεια δεν υπήρξε καμία πρόνοια για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών, όπως η παροχή φαγητού και νερού σε ανθρώπους που κινδύνευαν από το κρύο και δεν είχαν καμία προοπτική να απεγκλωβιστούν σύντομα.

Για την ύπαρξη μέσων, που θα επιστρατεύονταν ώστε να μετακινηθούν ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και φορτηγά ούτε λόγος. Όπως και δεν υπήρχε επάρκεια σε μηχανήματα καθαρισμού από το χιόνι. Ούτε φυσικά κάποιο σχέδιο για να μείνει ανοιχτή η ΛΕΑ, προκειμένου να εφαρμοστεί κάποιο εναλλακτικό ή υποστηρικτικό σχέδιο. Άνθρωποι κινδύνευσαν από την πολύωρη παραμονή τους, αφέθηκαν στην τύχη τους, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στο στρατό και την πυροσβεστική.

Η έλλειψη όλων αυτών των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού, ή και του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, ίσως να έχει σχέση με τις προτεραιότητες των υπευθύνων της Αττικής Οδού. Και βασική προτεραιότητα ως φαίνεται είναι η αύξηση των κερδών και η διανομή όσο γίνεται υψηλότερων μερισμάτων. Αντί να διατεθούν χρήματα για συντήρηση, υποδομές, μηχανήματα, ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, οι υπεύθυνοι προτιμούν τη μεγιστοποίηση των κερδών των μετόχων. Για τη χρήση μόνο 2019, διανεμήθηκε συνολικό ποσό 92,6 εκατ. ευρώ. Μία εντυπωσιακή απόδοση, που κάνει την επένδυση της Αττικής Οδού από τις μεγαλύτερες και συμφέρουσες για τους ιδιώτες που διαχειρίζονται την Αττική Οδό. Προ διετίας είχε εκδηλωθεί με θράσος και η πρόθεση για αύξηση των διοδίων, κάτι που τελικά που αποτράπηκε.

Τα τελευταία 15 χρόνια τα κέρδη ανέρχονται στα 770 εκατ. ευρώ, ενώ πολλοί μιλούν για λογιστικούς ελιγμούς, ώστε μέσω παράλληλων εταιριών, κυρίως της εταιρίας Αττικές Διαδρομές να μην υπολογίζονται ουσιαστικά τα πραγματικά κέρδη του αυτοκινητόδρομου, αλλά να καταγράφονται μικρότερα για να μην επιστρέψει ο δρόμος νωρίτερα από το 2024 στο δημόσιο, όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση, που είχε και ρήτρα απόδοσης.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Καιρός: Οι βοριάδες διώχνουν τη σκόνη - Πτώση θερμοκρασίας έως 7°C το επόμενο πενθήμερο
  • Αυτά είναι τα ζώα που μένουν με τον ίδιο σύντροφο για μια ζωή
  • Μητέρα Στέφανου Τσιτσιπά για την επίθεση του σκύλου της: «Δεν τον έβγαλα εγώ βόλτα – Ήταν η δίδυμη αδερφή μου» (Βίντεο)
  • Καιρός: Πότε έρχεται πολικός αεροχείμαρρος - Μέχρι και 10 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία
  • «Σπάνιο φαινόμενο» σε αρκετές ελληνικές ακτές - Τι είναι οι καρποί Ποσειδωνίας και πού εμφανίζονται
  • Θεσσαλονίκη: 14χρονη ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρεις ανήλικες – Έσπασαν τα δόντια της και την χτυπούσαν με κλοτσιές και μπουνιές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Πως μπορούν τα drones να βοηθή...
Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025
Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο του PKK μετά τη δήλωση Οτσαλάν για αφοπλισμό και αυτοδιάλυση

Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο το...

09 Μαϊος 2025
Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια

Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του...

09 Μαϊος 2025
Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτάζει, ο Αθλητισμός των Κυκλάδων πανηγυρίζει!»

Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτά...

09 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ