Έρχονται καταιγίδες και νέα χιόνια από αύριο -Πέτσας σε δημάρχους: «Καθαρίστε δρόμους και φρεάτια!»

28 Ιανουαρίου 2022 15:45

Πριν ακόμα ξεπεραστούν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίς», η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο, ενημερώνει για νέα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή και θα διαρκέσει έως το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο μεταξύ, με επιστολή του προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας για την επικείμενη κακοκαιρία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ζητεί να τεθούν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας. Επίσης, τονίζει ότι: «οι όποιες δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν στη διαχείριση της πρωτοφανούς κακοκαιρίας “Ελπίδα”, είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν».

Σχετικό Άρθρο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Χαλάει από σήμερα ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – Βελτίωση την Κυριακή
Υπ. Πολιτικής Προστασίας: Συστάσεις και οδηγίες για την επιδείνωση του καιρού
Σχετική ανάρτηση για τη νέα επιδείνωση του καιρού έκανε ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς,

 Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

α. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (29-1-2022) στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας), τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, ενώ στην Πελοπόννησο από αργά το βράδυ.
Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (29-1-2022) στις Σποράδες, στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (30-1-2022).
Από το μεσημέρι του Σαββάτου (29-1-2022) στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το μεσημέρι της Κυριακής (30-1-2022).

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή (28/1/2022) στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου, ενώ το Σάββατο (29-1-2022) θα επεκταθούν στα ορεινά – ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια και από αργά το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν το Σάββατο (29-1-2022) στο Ιόνιο και από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (30-1-2022) στα ανατολικά, που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για το ενδεχόμενο χιονοστρώσεων στη δυτική Μακεδονία
Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο χιονοσστρώσεων στη δυτική Μακεδονία.

Όπως λέει:

Για τους φίλους/φίλες, κατοίκους των νομών της Δυτικής Μακεδονίας ή και τους οδηγούς που θα βρίσκονται στην περιοχή (Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά):
Σύντομο, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει κατά τόπους και καλές χιονοστρώσεις, το πέρασμα από χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, απόψε προς το Σάββατο,αύριο, οπότε ας έχουν υπόψη τους ότι τις πρωινές – προ μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 29/1 δεν αποκλείεται να χρειαστούν αλυσίδες στα ακόλουθα σημεία της περιφέρειας:
– Στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου),
– Στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου),
– Στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής,
– Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας)
– Στην Επαρχιακή Οδό Αετού – Νυμφαίου
καθώς και το υπόλοιπο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos