300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έρχονται 3.000 δωρεάν δημόσια WiFi hotspots σε όλη τη χώρα - Οι μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο

07 Φεβρουαρίου 2022 16:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Έρχονται 3.000 δωρεάν δημόσια WiFi hotspots σε όλη τη χώρα - Οι μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του Δημοσίου Τομέα - Έρχεται η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών Υγείας 

Θα ακολουθήσουν Δικαιοσύνη και σωφρονιστικά ιδρύματα - Σημαντική ενίσχυση 125 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

Δομικές αλλαγές προωθούνται όσον αφορά στην λειτουργία του Δημοσίου και κατά πόσο αυτή επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και της ΕΤΕπ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοινώνεται η χορήγηση ποσού ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση ψηφιακών έργων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων στο να υλοποιηθούν έργα το «Wi-Fi GR» που αφορά στην ανάπτυξη 3.000 hotspot σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα προωθείται η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα υλοποιηθούν έργα για το δίκτυο υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.
photo1-1024x634


Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΕΤΕπ:

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ανακοινώνει τη χορήγηση ποσού ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση ψηφιακών έργων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της ΕΤΕπ Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, αρμόδιο για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen, με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση δομών και υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου.

Η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί τόσο σε έργα από τα οποία θα επωφεληθεί άμεσα το σύνολο των πολιτών όσο και σε έργα έμμεσης ωφέλειας σε όλους τους επιμέρους τομείς αλληλεπίδρασης του πολίτη με το Δημόσιο. Στην πρώτη κατηγορία, βρίσκονται έργα όπως το «Wi-Fi GR» για την ανάπτυξη 3.000 hotspot σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας, ενώ στη δεύτερη έργα όπως η υλοποίηση δικτύου υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Ιδιαίτερη στόχευση δίνεται στην καινοτομία, την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων από τους πολίτες και την προσαρμογή στις ανάγκες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, με χρηματοδότηση για δράσεις όπως οι Εθνικοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας.

Το πρόγραμμα, με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα πέντε χρόνια, θα συμβάλει στο σχέδιο για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό στο Ελληνικό Δημόσιο και την παροχή υπηρεσιών με στόχευση στην εξυπηρέτηση και τη θετική εμπειρία του πολίτη.

Ο Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της ΕΤΕπ Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Με αυτή τη συμφωνία-πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα προσφέρει 125 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού σε ένα ευρύ φάσμα δημοσίων υπηρεσιών. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν – και τα οποία εκτείνονται στους τομείς της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δικαιοσύνης, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης – αναμένεται να διευκολύνουν τις συναλλαγές με τον δημόσιο τομέα και να βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Πρόκειται για σημαντικά έργα που προβλέπεται να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων, καθώς και στη βελτίωση υφιστάμενων, διοικητικών μηχανισμών, με άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και την οικονομία σε όλη τη χώρα».

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Το 2022 είναι το έτος που η εκθετική πρόοδος του ψηφιακού μετασχηματισμού θα ξεκινήσει να συναντά την υλοποίηση μεγάλων έργων τεχνολογίας και πληροφορικής. Οι πολίτες έχουν ήδη στα χέρια τους περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες και, όσο προχωράμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, θα έχουν ακόμα περισσότερες, ακόμα καλύτερες, με ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητά τους.

Για να το πετύχουμε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας για να αναβαθμίσουμε τις ψηφιακές υποδομές της χώρας. Η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι διπλά σημαντική: αφενός, γιατί οι πόροι που εγκρίθηκαν θα κατευθυνθούν σε ιδιαίτερα κρίσιμα ψηφιακά έργα και, αφετέρου, διότι αντανακλά ευρύτερα την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, υπεύθυνος για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen δήλωσε: «Η πανδημία ανέδειξε νέες προκλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, και κατέδειξε την ανάγκη για καινοτομία, δημιουργία νέων βέλτιστων πρακτικών για τη δημόσια διοίκηση και επιτάχυνση της ψηφιοποίησης. Η Ελλάδα δείχνει ότι διαθέτει σημαντικό όραμα και φιλοδοξία να εργαστεί, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών συνιστά εθνική προτεραιότητα. Η βελτίωση των ψηφιακών τεχνολογιών του ελληνικού δημόσιου τομέα θα συμβάλει στην ενίσχυση του συντονισμού και της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των κρατικών φορέων και των δημόσιων υπηρεσιών, δημιουργώντας παράλληλα ένα φιλικότερο περιβάλλον για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, και θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων στη χώρα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υποστηρίζει την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα οπουδήποτε στην Ευρώπη, αλλά και σε όλον τον κόσμο, εφαρμόζοντας ένα εξειδικευμένο και στοχευμένο πρόγραμμα. Οι συνάδελφοί μας από τον τεχνικό τομέα έχουν πάρει πολύτιμα διδάγματα από κοινές προετοιμασίες και επισταμένη έρευνα, τα οποία θα μοιραστούν με στόχο την ενίσχυση της εφαρμογής παρόμοιων προγραμμάτων σε άλλα σημεία της Ευρώπης».
Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού η Εθνική πόλο γυναικών, διέλυσε με 24-7 τη Σλοβακία, δείτε βίντεο
  • Ιταλία - Ελλάδα 5-12: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την ομαδάρα του Βλάχου (Βίντεο)
  • Ελλάδα - Ουγγαρία 12-15: Εκτός τελικού αλλά «ζωντανή» για το χάλκινο μετάλλιο (Βίντεο)
  • Θρίαμβος στο πόλο για την Ελλάδα, «βύθισε» 15-13 την Ιταλία και πέταξε για τα ημιτελικά του Euro (Βίντεο)
  • Β. Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
  • Η Εθνική πόλο διέλυσε την Τουρκία με 20-8 και «φουλάρει» για τα ημιτελικά του Euro (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τις επόμενες ημέρες η απόφαση...
Κορωνοϊός: 109 θάνατοι, 549 δι... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομέν...

20 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμοκρασίες και ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ρεύμα (βίντεο)

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμο...

26 Ιανουαρίου 2026
Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλο, αναστέλλονται οι εργασίες, πάει η Αρχή Διαφάνειας με εντολή Παπασταύρου

Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλ...

26 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)

Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσα...

26 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ