Κορωνοϊός: Μπλόκο των ειδικών σε καρναβάλια, εστίαση και γήπεδα – Εισηγούνται να μην υπάρξει χαλάρωση μέτρων

09 Φεβρουαρίου 2022 16:56

Να μην γίνει καμία χαλάρωση μέτρων εισηγούνται οι ειδικοί που συνεδρίασαν σήμερα επιβεβαιώνοντας σε απόλυτο βαθμό τις πληροφορίες του Eleftherostypos.gr που εγκαίρως σας είχε ενημερώσει ότι το Πάσχα στο χωριό προϋποθέτει συνέχιση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Eleftherostypos οι ειδικοί λένε όχι σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, στο να αυξηθεί ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα κι στο να υπάρχουν όρθιοι στην εστίαση.

Σε αυτό που άναψαν πράσινο φως είναι στην εστίαση να μπορούν σε ένα τραπέζι να είναι έως 8 άτομα αντί για 6 που είναι τώρα.

Το Eleftherostypos.gr εγκαίρως σας είχε ενημερώσει ότι ενώ υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για μια καλύτερη άνοιξη και ένα καλύτερο καλοκαίρι, πολύ πιθανόν οι φετινές Απόκριες να… θυσιαστούν ξανά.

Υπενθυμίζεται πως ούτε πέρυσι έγιναν καρναβαλικές εκδηλώσεις, καθώς η χώρα βρισκόταν εν μέσω του δεύτερου lockdown, ενώ και το 2020 η ακύρωση των Kαρναβαλιών ήταν το πρώτο περιοριστικό μέτρο που ελήφθη με την έλευση της Covid-19 και στη χώρα μας.

Οι ειδικοί που απαρτίζουν την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θεωρούν ότι μεγάλες εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πάρτι θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη διασπορά, ειδικά τη στιγμή που κυριαρχεί στην Ελλάδα αυτή την περίοδο ένα υπερμεταδοτικό στέλεχος του κορονοϊού, η παραλλαγή «Ομικρον».

Μάλιστα, όπως λένε, πρόκειται για πλήρως ανεξέλεγκτες εκδηλώσεις που δεν ισχύουν κανόνες για εμβολιασμένους, ούτε γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιοι εορτασμοί προγραμματιστούν σε κλειστούς χώρους, για παράδειγμα στην εστίαση, θα είναι υπό τους αυστηρούς όρους που ισχύουν σήμερα, δηλαδή μόνο εμβολιασμένοι και μόνο καθήμενοι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos