300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Κορωνοϊός: Εφικτή η σταδιακή άρση των μέτρων – Όλη η Ελλάδα στο βαθύ κόκκινο

10 Φεβρουαρίου 2022 18:23
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Κορωνοϊός: Εφικτή η σταδιακή άρση των μέτρων – Όλη η Ελλάδα στο βαθύ κόκκινο

test2

test2

«Όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο», όσον αφορά στον επιδημιολογικό χάρτη, τόνισε στο πλαίσιο της τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο της σταδιακής άρσης των περιορισμών, είπε ότι αυτή είναι εφικτή, σημειώνοντας ότι «έρχεται η φάση που θα μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό κι ο καθένας θα παίρνει τις αποφάσεις του».

Τόνισε πάντως ότι την Επιτροπή την απασχολεί το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και η μετακίνηση των κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. «Ο ιός θα βρει τους ανεμβολίαστους και τους μολύνει», είπε χαρακτηριστικά.

Το 1/3 των κρουσμάτων αφορά σε παιδιά
Τόνισε ότι η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι καταγράφονται κατά μέσο όρο 17.600 κρούσματα ανά ημέρα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 34 έτη, ενώ το 1/3 των κρουσμάτων εξακολουθεί να αφορά σε παιδιά κάτω των 17 ετών. Έκανε γνωστό δε ότι παρατηρήθηκε αύξηση κρουσμάτων σε περιοχές που η Όμικρον άργησε να φτάσει, όπως τα νησιά, τα Ιωάννινα και η Φθιώτιδα.

«Το πανδημικό κύμα είναι σταθερά ψηλό, ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι περίπου 4.500 ασθενείς, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος είναι 452 εισαγωγές ανά μέρα. «Υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ», είπε, επισημαίνοντας τη μείωση 9% σε μια εβδομάδα.

«Ο αριθμός των θανάτων είναι υψηλός, ίσως διαφαίνεται μια μείωση των θανάτων τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε.

Επικαλούμενη δύο διαφορετικές μελέτες, είπε ότι «η προηγούμενη νόηση δεν προσφέρει προστασία από την επαναλοίμωξη με την Όμικρον», σχολιάζοντας ότι «για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κίνδυνος σοβαρής νόσου είναι εξίσου υψηλός, ανεξάρτητα αν έχουν νοσήσει με Όμικρον ή Δέλτα».

Σύνδρομο MIS-C
Αναφερόμενη στο σύνδρομο MIS-C, είπε ότι «το τελευτυαίο διάστημα μας απασχόλησε η νοσηλεία παιδιών με το MIS-C. Το θέμα είναι γνωστό από τις αρχές της πανδημίας. Εμφανίζεται 4 με 6 εβδομάδες από την έναρξη της λοίμωξης. Έχουν νοσηλευτεί 119 παιδιά ως το τέλος του 2021, με διάμεση ηλικία τα 8 έτη. Σημαντικό ποσοστό εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και 2 στα 10 χρειάστηκαν εισαγωγή σε ΜΕΘ».

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση υψηλού πυρετού σε παιδιά που πέρασαν covid, οι γονείς πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή των παιδιάτρων. Συμπλήρωσε ότι «το εμβόλιο στους εφήβους μειώνει κατά 91% την πιθανότητα εμφάνισης MIS-C».

Η Όμικρον σε τροχιά συρρίκωνσης
«Σε όλο τον κόσμο το κύμα της Όμικρον μπαίνει σε τροχιά συρρίκνωσης», είπε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνη.

«Οι εμβολιασμένοι θα χαίρονται όλο και περισσότερο την ελευθερία τους», είπε, για να συμπληρώσει ότι βαίνουμε σε μια κατάσταση που η «κοινωνική αποστασιοποίηση θα τηρείται όλο και λιγότερο».

Αντιικά φάρμακα
«Άνοιξε εδώ και μια εβδομάδα η πλατφόρμα για τα αντιικά φάρμακα, έχουν γίνει 1.466 αιτήσεις, ενώ μόλις 19 απορρίφθηκαν», γνωστοποίησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ερωτηθείσα για τα τρια παιδιά που έχουν διασωληνωθεί με Covid το τελευταίο διάστημα, τόνισε: «Είναι λίγο καλύτερα το 22 μηνών παιδί στο Ιπποκράτειο. Έχουμε άλλα δυο παιδιά στην Αθήνα, το ένα μπήκε μετά από τροχαίο, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πριν δέκα μέρες και βρέθηκε με Covid μέσα στη μονάδα. Το δεύτερο μπήκε χθες με σπασούς. Και τα δυο παιδιά είναι 13 ετών».

Η συνέντευξη Τύπου

Τα κρούσματα
Σε 19.154 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σήμερα, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, ανακοινώθηκαν 93 θάνατοι.

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 516 ασθενείς.

Στόχος ο Μάρτιος χωρίς μέτρα
Προς σταδιακή άρση των λίγων μέτρων που έχουν απομείνει προσανατολίζεται η κυβέρνηση με τελικό ορίζοντα τον Μάρτιο, όταν βάσει του σχεδιασμού και της υφιστάμενης πορείας της πανδημίας το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, πλην της χρήσης μάσκας, που θα μας συνοδεύει για καιρό.

Η τάση αυτή, της άρσης των περιορισμών και της επιστροφής στην κανονική ζωή, καταγράφεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή κοινή διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που λαμβάνει χώρα στη Λυών.

«Χάσαμε τον πόλεμο με τον κορωνοϊό»
Δυσοίωνες εκτιμήσεις για πορεία της πανδημίας διατύπωσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «η φάση του πολέμου εναντίον του κορωνοϊού τελείωσε και χάσαμε», εξηγώντας ότι η χαλάρωση των μέτρων που αποφασίζουν η μια χώρα μετά την άλλη σημαίνει «παράδοση άνευ όρων».

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, ο ιός επεκτείνεται παγκοσμίως γιατί του το επιτρέπουμε, ενώ το παγκόσμιο κύμα μολύνσεων και θανάτων αυξάνεται συνεχώς. Επεσήμανε, δε, ότι «βασιζόμαστε στον στρατηγό – καλοκαίρι που ρίχνει την πανδημία». Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, προειδοποίησε ότι θα γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, καθώς υπάρχουν 300.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, αλλά κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε άλλους 1.000 με 1.500 νεκρούς. Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού θα παραμείνουν αυξημένα στη χώρα μας για ένα ακόμα μήνα.

kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Στο «μικροσκόπιο» της ΡΑΑΕΥ το νέο σκηνικό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
  • Μητσοτάκης: «Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έκαναν ρίψεις 8,5 τόνων βασικών ειδών διατροφής στη Γάζα»
  • Πολύ καλύτερα από ό,τι στο ψυγείο: Τα κολοκυθάκια μπορούν να αποθηκευτούν για 3 μήνες όταν φυλάσσονται σε αυτό το μέρος
  • Φωτιά τώρα στη Κερατέα: Εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά (Βίντεο)
  • Ένας ηλικιωμένος νεκρός από τη φωτιά στην Κερατέα (Βίντεο)
  • Μύθοι και αλήθειες που αφορούν την αισθητική ιατρική
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κορωνοϊός: 19.154 κρούσματα σή...
Τζόκερ [κλήρωση 2340]: Αυτοί ε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

crios beach1

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Αύγουστος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος –15 Αυγούστου: Αλλαγές στη λιτάνευση της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής – Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Πάρος –15 Αυγούστου: Αλλαγές στη λι...

05 Αυγούστου 2025
Πάρος – Δημοτικό Συμβούλιο: Αυτή είναι η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί Δικαστικό Μέγαρο (Βίντεο)

Πάρος – Δημοτικό Συμβούλιο: Αυτή εί...

05 Αυγούστου 2025
Συλλήψεις σε Πάρο και Αντίπαρο

Συλλήψεις σε Πάρο και Αντίπαρο

05 Αυγούστου 2025

Τελευταία Νέα

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του Ι/Φ σκάφους που παρασχέθηκε συνδρομή στη Ρήνεια

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του Ι/Φ σκάφ...

11 Αυγούστου 2025
Τραυματισμός λουόμενου στη Σύρο

Τραυματισμός λουόμενου στη Σύρο

11 Αυγούστου 2025
Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» από την ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή πολλαπλών επιπέδων σε ημερόπλοια της Σαντορίνης

Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» α...

11 Αυγούστου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ