Ν. Τζανάκης για πανδημία: Είναι καιρός να αναπροσαρμόσουμε τα μέτρα – Πρέπει να δώσουμε ανάσα στον κόσμο

14 Φεβρουαρίου 2022 13:56

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια αποκλιμάκωση της πανδημίας, με μείωση των σκληρών δεικτών επιβεβαίωσε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καλώντας την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας να ελαφρύνει τα μέτρα περιορισμού των πολιτών.

Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα «Έχουμε μία σταθεροποίηση της πανδημίας, με αποκλιμάκωση πολλών δεικτών, κυρίως των νοσηλειών και των εντατικών. Έχουμε, επίσης, μία μείωση 15% στους θανάτους τις τελευταίες δέκα ημέρες», τόνισε ο κ. Τζανάκης λέγοντας ότι τα θύματα της πανδημίας καθημερινά έχουν πέσει, δείχνοντας αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Δεν πρέπει να γίνουν αποκριάτικες παρελάσεις
«Είναι καιρός να σκεφτούμε να αναπροσαρμόσουμε τα μέτρα, δίνοντας ανάσα σε πολύ κόσμο, όχι μόνο ψυχολογική αλλά και ουσιαστική, εντοπίζοντας μέτρα προς πάσα κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Τζανάκης.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε, ωστόσο, ότι η λήψη νέων μέτρων αναμένεται να γίνει σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων που αναμένονται. «Συνήθως οι εκδηλώσεις αυτές δημιουργούν συνωστισμό. Είναι καλό να τα δούμε όλα αυτά με ψυχραιμία. Να αφήσουμε τον κόσμο να χαρεί».

Και πρόσθεσε: «Δεν λέμε να μην κάνει ο κόσμος εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά η διοργάνωση μεγάλων παρελάσεων, με χιλιάδες κόσμο στον δρόμο, που θα είναι συνωστισμένοι, είμαι της γνώμης ότι θα επιδεινώσει την επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας. Αν είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία να το δεχθούμε, ας το κάνουμε».

Μιλώντας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις ο κ. Τζανάκης επισήμανε: «Ότι μέτρα πάρουμε θα πρέπει να τα πάρουμε με ατομική και συλλογική ευθύνη όλοι μας ώστε και να χαρούμε και να μην έχουμε επιπτώσεις», ζητώντας ταυτόχρονα από τους πολίτες να εξακολουθούν τα τηρούν τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos