Ανακοίνωση του Λιμενικού για το φλεγόμενο πλοίο

18 Φεβρουαρίου 2022 16:07

Αναφορικά με τη βύθιση της Φορτηγίδας ''ΕΡΜΗΣ'' Ν.Π. 7279 καθώς και του Ρυμουλκού πλοίου ''ΣΟΥΣΑΚΙ ΙΙ''Ν.Π. 2633 κατά την ρυμούλκησή τους από το Ρ/Κ “ΛΑΚΗ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 10428, γνωρίζεται ότι, απογευματινές ώρες χθες και κατόπιν έκτακτης επιθεωρήσεως του Ρ/Κ “ΛΑΚΗ

ΣΤΑΡ” από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης στον οικείο λιμένα, προέβη σε απαγόρευση απόπλου του, μέχρι την αποκατάσταση των παρατηρήσεων και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό. Στην περιοχή έσπευσαν πρωινές ώρες, τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία διενήργησαν ελέγχους στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των δύο βυθίσεων, για τυχόν εντοπισμό – περισυλλογή ευρημάτων των ανωτέρω σκαφών ή θαλάσσιας ρύπανσης, με αρνητικά αποτελέσματα. Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος του Ρ/Κ για πρόκληση βύθισης της Φορτηγίδας ''ΕΡΜΗΣ'' Ν.Π. 7279 και του Ρ/Κ ''ΣΟΥΣΑΚΙ ΙΙ'' ΝΠ 2633.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos