300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Οι 3 παράγοντες που θα καθορίσουν τις αποφάσεις

20 Φεβρουαρίου 2022 16:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Οι 3 παράγοντες που θα καθορίσουν τις αποφάσεις

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Τρεις παράγοντες καθορίσουν τις αποφάσεις για το επιπλέον πακέτο στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών (επίδομα Πάσχα), απέναντι στον υψηλό πληθωρισμό.

Αυτοί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, κυρίως από το σκέλος των εσόδων, το ύψος της ανάπτυξης για το 2021, αλλά και το γενικότερο οικονομικό κλίμα που θα διαμορφωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο οικονομικό επιτελείο επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους και να μην δημιουργήσουν υψηλές προσδοκίες και αυτό διότι δεν θέλουν να θέσουν εν αμφιβόλω την δημοσιονομική σταθερότητα και βέβαια την εμπιστοσύνη αγορών και επενδυτών, που αποτελούν το «διαβατήριο» για την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας από τους οίκους αξιολόγησης, κάτι που αποτελεί και βασική επιδίωξη, όπως έχει τονίσει πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ««Θέλω από τους πρώτους μήνες του 2023 να έχουμε επανέλθει στην επενδυτική βαθμίδα».

Σταϊκούρας για επίδομα: Προφανώς είναι στις σκέψεις μας
Στον αντίποδα στο οικονομικό επιτελείο, υπάρχει σχεδιασμός για στήριξη της κοινωνίας, αλλά οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Όπως σημείωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος στους ασθενέστερους «προφανώς είναι στις σκέψεις μας κι όπως σας έχω πει με ευθύτητα από την αρχή του έτους έχουμε μετρήσει τα πάντα».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού το μήνα Φεβρουάριο και εφόσον αυτή είναι καλή, και εφόσον το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με την ίδια ένταση το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αξιοποιήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί για να βοηθήσουμε ευάλωτα νοικοκυριά».

 Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών
Οι εκτιμήσεις στο υπουργείο Οικονομικών είναι ότι η πορεία των εσόδων τον Φεβρουάριο θα είναι καλή και θα καλύψει, τουλάχιστον σε ένα σημαντικό βαθμό, την υστέρηση έναντι του στόχου που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο.

Παράλληλα εκτιμήσεις κορυφαίου αξιωματούχου από το οικονομικό επιτελείο κάνουν λόγο για ανάπτυξη το 2021 που θα υπερβεί τελικά το 8,5%.

Τα δύο παραπάνω συνηγορούν στην εκτίμηση ότι τελικά θα εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση ώστε να χορηγηθεί το επίδομα, που χρονικά τοποθετείται λίγο πριν από το Πάσχα.

Οικονόμου: Στοχευμένη εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων -Κρίσιμος μήνας ο Μάρτιος

Τα σενάρια για το επίδομα Πάσχα
Κάποια σενάρια θέλουν η κυβέρνηση να κινείται στην πεπατημένη, αυτή δηλαδή που ακολούθησε τα Χριστούγεννα, όταν και χορηγήθηκε έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Σημειώνεται ότι στο έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων είχαν συμπεριληφθεί και οι υγειονομικοί.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια σενάρια που θέλουν, το υπουργείο Οικονομικών να θεσπίσει και άλλες παραμέτρους, ώστε να γίνει ο εντοπισμός των νοικοκυριών που θα λάβουν το επίδομα. Και αυτό διότι επιδίωξη είναι, το μέτρο του επιδόματος, εφόσον προκριθεί τελικά, να είναι ιδιαίτερα στοχευμένο και να περιλάβει εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη στήριξης και όσων πλήττονται από την ακρίβεια.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα πλέγμα κριτηρίων το οποίο θα λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τις μηνιαίες αποδοχές αλλά και το σύνολο των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων κάθε πολίτη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθαρίζει πηγή του οικονομικού επιτελείου, το κονδύλι που θα διατεθεί για το έκτακτο επίδομα δεν θα πρέπει να επηρεάσει τον φετινό στόχο του προϋπολογισμού για έλλειμμα 1,4%.

 Τέλος να σημειωθεί ότι όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί, η επιδότηση του αυξημένου κόστους ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού η Εθνική πόλο γυναικών, διέλυσε με 24-7 τη Σλοβακία, δείτε βίντεο
  • Ιταλία - Ελλάδα 5-12: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την ομαδάρα του Βλάχου (Βίντεο)
  • Ελλάδα - Ουγγαρία 12-15: Εκτός τελικού αλλά «ζωντανή» για το χάλκινο μετάλλιο (Βίντεο)
  • Θρίαμβος στο πόλο για την Ελλάδα, «βύθισε» 15-13 την Ιταλία και πέταξε για τα ημιτελικά του Euro (Βίντεο)
  • Β. Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
  • Η Εθνική πόλο διέλυσε την Τουρκία με 20-8 και «φουλάρει» για τα ημιτελικά του Euro (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olym...
Κορωνοϊός 20/2: 9.596 νέα κρού... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Πάρου: Εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Σειρήνων Αναγγελιών και Έγκαιρης Ειδοποίησης για την Πολιτική Προστασία

Δήμος Πάρου: Εγκατάσταση Ηλεκτρονικ...

22 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Στη Μ. Ανατολή κατέπλευσε αμερικανικό αεροπλανοφόρο - Ο Ντ. Τραμπ εκτιμά πως το Ιράν θέλει συμφωνία

Στη Μ. Ανατολή κατέπλευσε αμερικανι...

27 Ιανουαρίου 2026
Τεράστια κατολίσθηση στη Σικελία - Πάνω από χίλιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (βίντεο)

Τεράστια κατολίσθηση στη Σικελία -...

27 Ιανουαρίου 2026
Βρέθηκε και η πέμπτη σορός της εργαζόμενης στην μπισκοτοβιομηχανία στα Τρίκαλα

Βρέθηκε και η πέμπτη σορός της εργα...

27 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ