Δύο πολεμικά πλοία της δύναμης του ΝΑΤΟ κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά (Βίντεο)

18 Μαρτίου 2022 15:58

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο πολεμικά πλοία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης SNMG2.

Το πρωτί της Παρασκευής 18/3 έφτασαν στο λιμάνι η Καναδέζικη φρεγάτα HCMS Montreal FFH 336 και το Βρετανικό Αντιτορπιλικό HMS Diamond D34.

{https://www.youtube.com/watch?v=bFwZuToq3FA}

Ποια είναι η δύναμη SNMG-2
Η δύναμη SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group – 2), πρώην SNFM (Standing Naval Force Mediterranean), παρέχει στο ΝΑΤΟ συνεχή ναυτική υποστήριξη σε επιχειρήσεις άμεσης αντίδρασης NRF (NATO Response Force) σε ειρηνικές περιόδους, κρίσης και έντασης. Στο ΝΑΤΟ υφίστανται δύο (2) ναυτικές δυνάμεις μεγάλων πλοίων επιφανείας, οι SNMG-1 και SNMG-2 που αναλαμβάνουν καθήκοντα NRF εναλλάξ ανά εξάμηνο.

Η μόνιμη NATOϊκή δύναμη SNMG-2 ενεργοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 1992, στη Νάπολη της Ιταλίας ως Μόνιμη Ναυτική Δύναμη της Μεσογείου (STANAVFORMED – Standing Naval Force Mediterranean Sea). H STANAVFORMED με τη σειρά της, αποτελούσε διάδοχο της ΝΑΤΟϊκής Ναυτικής Δύναμης της Μεσογείου άμεσης επέμβασης (on-Call) (NAVOCFORMED), η οποία ήταν ενεργοποιημένη περιοδικά για περισσότερο από 20 έτη.

Η SNMG2 είναι μια Ναυτική Δύναμη αποτελούμενη από Πολεμικά Πλοία διάφορων Συμμαχικών Κρατών, τα οποία εκπαιδεύονται και επιχειρούν μαζί σαν ένα ομοιογενές σύνολο υπό τη Διοίκηση Ναυτικού διοικητού που εδρεύει στη Νάπολη (CC Mar Naples).

Τα έθνη, τα οποία συνήθως συμβάλλουν με μονάδες στη δύναμη είναι η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Περιστασιακά και άλλα έθνη του ΝΑΤΟ έχουν συμβάλει, με αποτέλεσμα η σύνθεση της δύναμης να ποικίλλει. Η διοίκηση της δύναμης εναλλάσσεται μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.

 Η SNMG2 ακολουθεί ένα συνεχές πρόγραμμα επιχειρησιακής εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και επισκέψεων σε πολλούς λιμένες εντός και εκτός Μεσογείου, σε ΝΑΤΟϊκά και Μη Κράτη, τα οποία ανήκουν στη Συνεργασία για την Ειρήνη και στο Πρόγραμμα Μεσογειακού Διαλόγου.

Από τις 27 Φεβρουαρίου 2016 η SNMG2 αναπτύχθηκεί στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου στο πλαίσιο απαγόρευσης των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos