Ο κορωνοϊός είναι εδώ: «Έρχεται» 4η δόση εμβολίου

19 Μαρτίου 2022 20:14

Σύμφωνα με έγκριτους ειδικούς επιστήμονες, βρισκόμαστε ως ανθρωπότητα στα μέσα της μάχης μας ενάντια στην πανδημία.

Ο κορωνοϊός δυστυχώς είναι ακόμα εδώ, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, και θα βρίσκεται μαζί μας για πολύ ακόμα. Για το λόγο αυτό διατείνονται, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του και να αξιοποιούμε το μοναδικό «όπλο» που μας έχει δώσει μέχρι σήμερα η επιστήμη για την αντιμετώπισή του, δηλαδή το εμβόλιο.

Η παραλλαγή Όμικρον 2, 30% πιο μεταδοτική από την Όμικρον, βρίσκεται σε έξαρση με τους αριθμούς των κρουσμάτων στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο να έχουν πάρει την ανιούσα. Δεν θα πρέπει να δίνεται στην κοινωνία λάθος σήμα επισημαίνουν οι επιστήμονες που είναι επιφυλακτικοί στη χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η ατομική ευθύνη και ο εμβολιασμός αποτελούν ισχυρούς παράγοντες προστασίας.

Τούτων δοθέντων, η συζήτηση για μια πιθανή 4η δόση εμβολίου έχει ήδη ανοίξει στην επιστημονική κοινότητα καθώς σύμφωνα με έρευνες 3 – 4 μήνες μετά την 3η δόση η πιθανότητα κάποιος να νοσήσει εάν «συναντηθεί» με τον ιό είναι 40% – 50% και 15% να νοσήσει βαριά και να χρειαστεί νοσηλεία. Αυτός είναι και ο λόγος που μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να εγκριθεί η 4η δόση του εμβολίου, αρχικά για άτομα των ηλικιών άνω των 60 ετών και κατόπιν για όλους.

Επομένως, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι κατά το προσεχές διάστημα θα κληθούμε όλοι να προβούμε σε νέο «τσίμπημα» το 4ο κατά σειρά,ώστε να ενισχύσουμε το επίπεδο της ανοσίας μας και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από έναν ιό που θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων παγκοσμίως.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos