Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Με ΑΦΜ και μέσω TaxisNet η αίτηση, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

20 Μαρτίου 2022 19:53

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν μέχρι και τρεις παλιές συσκευές τους με καινούργιες ενώ, η πλατφόρμα θα ανοίξει στις αρχές Απριλίου και στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει το πρόγραμμα πριν το Πάσχα.

Ποιες συσκευές μπορείτε να επιλέξετε για αντικατάσταση
Η επιλογή για αγορά νέας συσκευής θα είναι ελεύθερη, όμως όπως έχει γίνει γνωστό, θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Στην επιδότηση περιλαμβάνονται τρεις κατηγορίες συσκευών:
Ψυγεία
Καταψύκτες
Κλιματιστικά
Ποιες συσκευές δεν επιδοτούνται
Ηλεκτρικές κουζίνες
Πλυντήρια ρούχων
Πλυντήρια πιάτων
Η βασική προϋπόθεση για την επιδότηση συσκευών
Θα πρέπει να παραδίδεται η παλιά συσκευή, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί.

Επίσης, το ποσό της επιδότησης θα είναι συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και 200.000 νοικοκυριά προβλέπεται να πάρουν έκπτωση από 30% έως 50%. Θα υπάρχει κατάταξη των ενδιαφερόμενων και αν ξεπεραστούν οι 200 χιλιάδες αιτήσεις τότε θα μπουν οικονομικά κριτήρια και κοινωνικά κριτήρια.

Η αίτηση της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών
Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα της επιδότησης για την αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων συσκευών όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Η διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα γίνεται με κωδικούς TaxisNet, ενώ θα χρειάζεται και το ΑΦΜ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας είχε δηλώσει:
«Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.»

dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos