300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Αυξάνονται τα σούπερ μάρκετ (eshop) που βάζουν πλαφόν σε ηλιέλαιο και αλεύρι

21 Μαρτίου 2022 17:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Αυξάνονται τα σούπερ μάρκετ (eshop) που βάζουν πλαφόν σε ηλιέλαιο και αλεύρι

test2

test2

Με την επιβολή πλαφόν στην πώληση ηλιέλαιου επιχειρούν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να φέρουν σε λογαριασμό τις ελλείψεις που έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται στην αγορά ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Προς ώρας ο «κόφτης» έχει μπει στα ηλεκτρονικά καταστήματα των επιχειρήσεων της οργανωμένης λιανικής, ενώ στα φυσικά καταστήματα δεν έχει τεθεί ακόμη κάποιος περιορισμός σε ότι αφορά τις ποσότητες ηλιέλαιου ανά πελάτη παρότι τις τελευταίες ημέρες τα ράφια αδειάζουν με μεγάλη ταχύτητα.

Στόχος είναι, όπως υποστηρίζεται, να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές.

Ήδη πλαφόν έχουν βάλει η Σκλαβενίτης στο ηλεκτρονικό της κατάστημα (4 συσκευασίες ηλιέλαιο ή/και αραβοσιτέλαιο ανά πελάτη, 2 συσκευασίες εάν πρόκειται για 5λιτρο , ενώ στα άλευρα 4 συσκευασίες ανά πελάτη), προληπτικά όπως αναφέρουν πηγές κοντά στην αλυσίδα, το ηλεκτρονικό κατάστημα της My Market (4 συσκευασίες ηλιελαίου και συναφών προϊόντων) και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Κρητικός (6 5λιτρες συσκευασίες).

Να σημειωθεί ότι ειδικά για το ηλιέλαιο, η επιβολή «κόφτη» στις ποσότητες, μια τακτική που έχουν υιοθετήσει αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία, μπήκε σε πρώτη φάση στη χονδρική.

«Λόγω των ειδικών συνθηκών, στις κατηγορίες σπορέλαια, ζάχαρη, όσπρια & άλευρα, παρατηρείται περιορισμένος αριθμός διαθεσιμότητας.

Ειδικότερα στα σπορέλαια, παρακαλούμε όπως προμηθεύεστε έως 4 τμχ. συνολικά.

Στην παραγγελία σας ενδέχεται να υπάρξει αναπροσαρμογή ποσοτήτων κατά την τιμολόγηση εφόσον προκύψουν θέματα διαθεσιμότητας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.»

Αυτή την ανακοίνωση σε κόκκινο φόντο διαβάζουν όσοι επιχειρούν να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική παραγγελία τους στην αλυσίδα χονδρικού εμπορίου The Mart του ομίλου Σκλαβενίτη.

Ηλεκτρονική καταγραφή

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ετοιμάζεται να επαναφέρει το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής των αποθεμάτων σε μεταποιητικές και εμπορικές (χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές) επιχειρήσεις, εστιάζοντας στα είδη διατροφής επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει έλεγχος σε ποσότητες και τιμές προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ακραίων ανατιμήσεων.
«Τα άλευρα και το ηλιέλαιο, πλην της ενέργειας, είναι τα βασικά προϊόντα που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Έχω ζητήσει να γίνουν πλατφόρμες για τα προϊόντα αυτά, για να ξέρουμε τα αποθέματα που υπάρχουν. Σε ευρωπαϊκές χώρες έχει τεθεί και όριο στην πώληση τους από σούπερ μάρκετ», σημείωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσέθεσε μάλιστα πως δεν μπορεί να αποκλείσει μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα όπως αυτά. «Η κυβέρνηση είναι πάνω από το πρόβλημα, ενώ πιέζει την ΕΕ για να δοθεί μια πανευρωπαϊκή λύση. Τι να κάνω; Να πάω να φέρω άλευρα μόνος μου;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυξήσεις έως 9,3% σε λάδια, αλεύρι, ψωμί και ζυμαρικά

Την ίδια ώρα, οι τιμές καταναλωτή στα λάδια, το αλεύρι, το ψωμί του τοστ και τα ζυμαρικά έχουν πάρει την ανηφόρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις μέσες τιμές που συγκεντρώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εμφανίζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα e-Καταναλωτής.

Για παράδειγμα, η τιμή του ηλιέλαιου την 1η Μαρτίου ήταν για το 1 λίτρο στα 3,62 ευρώ. Στις 19 Μαρτίου το ίδιο προϊόν πωλούνταν 3,76 ευρώ. Αύξηση 3,8%.

Αντίστοιχα το επώνυμο αραβοσιτέλαιο (συσκευασία του 1 λίτρου) στο διάστημα μεταξύ 1ης Μαρτίου και 19ης Μαρτίου ακρίβυνε 1,2%. Ωστόσο, το τελευταίο 4μηνο η τιμή ανέβει κατά 8,5% (από 3,75 ευρώ το 1 λίτρο στις 13 Νοεμβρίου 2021 έφθασε 4,07 στις 19 Μαρτίου 2022).

Υπερδιπλάσια ήταν η αύξηση στο παρθένο ελαιόλαδο και συγκεκριμένα 2,7%. Από 7,66 ευρώ το ένα λίτρο την 1η Μαρτίου, το Σάββατο 19 Μαρτίου η μέση τιμή είχε ανέβει στα 7,87 ευρώ.

Η αύξηση στην τιμή λιανικής στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις έφθασε το 9,3% μέσα σε 18 ημέρες. Από 1,28 ευρώ το ένα κιλό την 1η Μαρτίου, το Σάββατο 19 Μαρτίου η μέση τιμή με βάση τα στοιχεία της πλατφόρμας e-Καταναλωτής είχε ανέβει στο 1,4 ευρώ.

Στα ζυμαρικά ένα πακέτο μακαρόνια Νο6 των 500g είχε 0,97 ευρώ την 1η Μαρτίου και προχθές 19 Μαρτίου είχε φτάσει στο 1,04 ευρώ (+7,2%).  Στις 13 Νοεμβρίου 2021 το ίδιο προϊόν πωλούνταν στο ράφι 0,82 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε 4 μήνες η τιμή αυξήθηκε κατά 26,8%!

Σε ποσοστό 7,5% αυξήθηκε και η τιμή του ψωμιού για τοστ. Συγκεκριμένα, μια συσκευασία των 500g είχε τιμή 1,85 την 1η Μαρτίου, ενώ στις 19 Μαρτίου είχε φθάσει στο 1,99 ευρώ.

ot.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Θεσσαλονίκη: Επανέφεραν 4χρονο αγοράκι που έπαθε καρδιακή ανακοπή στην παραλία των Νέων Βρασνών
  • Συνεχείς πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν από το πρωί στο Ισραήλ - Όσα είπε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ στο ΟΡΕΝ
  • Σάκης Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
  • Γονείς Έλληνα influencer με 1 εκατομμύριο ακολούθους εμπλέκονται στη συμμορία με τα αναπηρικά επιδόματα (Βίντεο)
  • Λυβικά ΜΜΕ: Απορρίφθηκε η ελληνική πρόταση για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κρήτη
  • Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Κακοκαιρία 48 ωρών από το μεσημέρι της Παρασκευής - Οι 5 περιοχές που θα έχουν καταιγίδες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κορονοϊός: 23.529 νέα κρούσματ...
Έκρηξη στα Γρεβενά: Νεκροί οι... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Με γιότ στη Νάουσα ένας από τους επιδραστικότερους ανθρώπους στον κόσμο

Πάρος: Με γιότ στη Νάουσα ένας από...

15 Ιουνίου 2025
Πάρος – Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Όσα πρέπει να γνωρίζουν κάτοικοι και τουρίστες

Πάρος – Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφο...

16 Ιουνίου 2025
Πάρος: Ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά πανηγύρια του νησιού «έρχεται» στις Καμάρες!

Πάρος: Ένα από τα ωραιότερα παραδοσ...

15 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου παραχωρείται οικόπεδο για λειτουργία νέας Δομής υγείας στο νησί (Βίντεο)

Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου πα...

20 Ιουνίου 2025
3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Γεύσεων και Φιλίας: Ένα ταξίδι γεύσης και συνύπαρξης με την υπογραφή της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Γεύσεων και...

20 Ιουνίου 2025
Θ. Μαρινόπουλος: Η Αλήθεια έφτιαξε... ομάδα

Θ. Μαρινόπουλος: Η Αλήθεια έφτιαξε....

20 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ