Κορωνοϊός: «Τέλος εποχής» για μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού; – Οι ημερομηνίες – σταθμός για άρση των περιορισμών

27 Μαρτίου 2022 19:28

Πολλοί ειδικοί επιστήμονες στην Ελλάδα το έχουν ήδη προαναγγείλει σε όλους τους τόνους: Βαίνουμε προς κατάργηση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων και αυτό που μένει είναι απλώς η οριστικοποίηση της ημερομηνίας κατάργησης.

Η Επιτροπή των Ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει προσεχώς για το ζήτημα και να εισηγηθεί, λαμβάνοντας υπόψη της τρεις κρίσιμους παράγοντες που θα βαρύνουν προς την κατεύθυνση της άρσης. Αυτοί είναι η τρέχουσα πορεία της πανδημία, η πίεση στο σύστημα υγείας και η συμφωνία της πλειοψηφίας των μελών της επιτροπής καθώς αρκετοί διατηρούν επιφυλάξεις ειδικά ως προς την κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Είναι γεγονός ότι για το θέμα έχει διεξαχθεί τελευταία μεγάλη συζήτηση. Η καμπύλη του αριθμού των κρουσμάτων δείχνει να επιπεδώνεται, ο καιρός ανοίγει και επομένως οι δραστηριότητες στο εξωτερικό ασφαλέστερο για τη διασπορά χώρο θα είναι περισσότερες, ο κόσμος έχει κουραστεί με τα μέτρα και το κυριότερο, πλησιάζουμε στην έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν που υπαγορεύει τα λιγότερα δυνατά μέτρα.

Δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες στις οποίες καθώς φαίνεται θα «αποχαιρετήσουμε» κάποιους βασικούς περιορισμούς. Η Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου και η 2α Μαίου, με επικρατέστερη τη δεύτερη ημερομηνία.

Διαγωνισμός με δώρο μπίρες ΕΖΑ lager και ΕΖΑ Pilsener

Τι θα ισχύσει λοιπόν από τις 2 Μαίου σύμφωνα με τον σχεδιασμό ειδικών και κυβέρνησης;

Δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση. Συνεπώς θα καταργηθούν οι σχετικοί έλεγχοι.

Προβλέπεται να σταματήσουν τα τεστ στα σχολεία και να παραμείνει ένα τεστ την εβδομάδα για εργαζόμενους στην εστίαση, στα καταστήματα τροφίμων και στον τουρισμό.

Επίσης προβλέπεται μετά τις 2 Μαίου να γίνουν προαιρετικές οι μάσκες σε κλειστούς χώρους με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως νοσοκομεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου θα είναι υποχρεωτικές.

Στην εστίαση και στα κομμωτήρια οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους τουλάχιστον έως το τέλος Μαίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνουν υποχρεωτικές στα super market για εργαζόμενους και πελάτες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos