300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποιοι μένουν «εκτός» περίθαλψης από Ιούνιο, τι αλλάζει

29 Μαρτίου 2022 16:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Ποιοι μένουν «εκτός» περίθαλψης από Ιούνιο, τι αλλάζει

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Από την 1η Ιουνίου μένουν εκτός περίθαλψης 1,1 εκ. μη μισθωτοί που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Ειδικότερα περίπου 1,1 εκ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες καλούνται είτε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο ΚΕΑΟ σε 12 δόσεις είτε να πληρώσουν τις εισφορές υγείας τους για να έχουν παροχές υγείας πέραν των νοσοκομείων.

 Από την 1η Ιουνίου όπως προβλέπει νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να λάβει ο μη μισθωτός οφειλέτης ετήσια ασφαλιστική ικανότητα έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ώστε να έχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίας υγείας, θα πρέπει να πληρώσει το ελάχιστο ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία που επέλεξε για το 2021.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί για τη χαμηλότερη κατηγορία στα 55 ευρώ μηνιαίως και 660 ευρώ ετησίως και στις υψηλότερες κατηγορίες στα 66 ευρώ μηνιαίως και στα 792 ευρώ ετησίως. Όσοι δεν καταβάλλουν έστω το ελάχιστο τίμημα, δεν θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας των ιδιωτών ιατρών αλλά μόνο στη νοσοκομειακή περίθαλψη, όπως κάθε ανασφάλιστος πολίτης.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του ΚΕΑΟ, 1,1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες έχουν αρρύθμιστες οφειλές, ενώ μόνο ένα μικρό μέρος μη μισθωτών 260.000 πληρώνει εμπρόθεσμα ή έχει ρυθμίσει ης οφειλές του.

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας δόθηκε κατ' εξαίρεση πέρυσι σε όλους τους ασφαλισμένους λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, αλλά πλέον υπάρχει η ανάγκη της επαναφοράς στην κανονικότητα. Η τελευταία ρύθμιση χρεών προς τον ΕΦΚΑ σε έως και 72 δόσεις είχε περιορισμένη συμμέτοχη καθώς μόλις 56.000 υπέβαλαν αιτήσεις κυρίως λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που δημιούργησαν η ακρίβεια, η άνοδος των τιμών της ενέργειας και εν συνεχεία η εισβολή στην Ουκρανία.

Ο e-ΕΦΚΑ αποφάσισε παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας των μη μισθωτών καθώς σε πολλές περιπτώσεις οικονομολόγων, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα, δεν εμφανίστηκε η πληρωμή στο σύστημα λόγω έλλειψης διαλειτουργικότητας των συστημάτων του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ.

Επιπλέον ο φορέας δεν έχει εκκαθαρίσει εγκαίρως τα γραμμάτια προείσπραξης και τα χρεωστικά υπόλοιπα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων με αποτέλεσμα να εμφανίζονται οφειλέτες και να πρέπει να στηθούν στην ουρά του ΕΦΚΑ για να λάβουν ασφαλιστική ικανότητα. Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τέθηκε σε λειτουργία αυτές τις ημέρες νέα ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της οποίας οι μη μισθωτοί που για οποιονδήποτε λόγο δεν λαμβάνουν εγκαίρως ασφαλιστική ικανότητα να μπορούν να την εκδίδουν ηλεκτρονικά εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους παρατάθηκε η ασφαλιστική ικανότητα των μη μισθωτών έως τις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με την έκθεση του τελευταίου τριμήνου 2021 του ΚΕΑΟ, στο τέλος του Δεκεμβρίου 2021 οι οφειλές έφτασαν στα 41.020.670.581 ευρώ, από 31.564 266.892 ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Από τα 41 δισ., περίπου 15 δισ. θεωρούνται ανείσπρακτες οφειλές. Δηλαδή οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει εδώ και 20 χρόνια (π.χ. Ολυμπιακή) ή οι οφειλέτες έχουν αποβιώσει. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά λίγους μεγαλοοφειλέτες με οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ (2.178 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 23,24% του υπόλοιπου οφειλών).

Ρύθμιση 12 δόσεων
Όσοι επιλέξουν να ρυθμίσουν τελικά τις οφειλές τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να τις ρυθμίσουν σε 12-24 μηνιαίες δόσεις ανά περίπτωση. Η κατώτατη δόση σε αυτό το ενδεχόμενο θα είναι 50 ευρώ τον μήνα.
Για τη ρύθμιση του ν. 4152/2013, απώλεια επέρχεται :
α) Λόγω μη καταβολής των απαιτητών τρεχουσών εισφορών μετά τον μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση ή
β) Λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής της καθορισθείσας δόσης της ρύθμισης, πέραν της μίας (1) φοράς
Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης επιτρέπεται η καθυστέρηση πληρωμής μίας (1) δόσης και η καταβολή αυτής μέχρι την ημερομηνία καταβολής της επόμενης δόσης με προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής 15%.

dikaiologitika.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Eurovision 2026: Η ΕΡΤ αποκαλύπτει τους 28 φιναλίστ του διαγωνισμού – Πότε και πού θα τους δούμε
  • Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής: Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024
  • Αγρότες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, κλειστό μέχρι νεοτέρας - Σοβαρά επεισόδια και στα Χανιά με πετροπόλεμο και χημικά, δύο τραυματίες (Βίντεο)
  • Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια: Τι αλλάζει με τη μεταρρύθμιση στη δυναμική τιμολόγηση ρεύματος
  • Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Η διπλή γιορτή της 21ης Νοεμβρίου και το μήνυμά της
  • Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη απατών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, καθώς και στη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Βουτιά του πετρελαίου μετά την...
Αλλάζουν τα ΑΕΙ: Αυτοί είναι 4... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά  του Blue Star Δήλος για το 2026 – Εντυπωσιακές εικόνες (Βίντεο + Φωτό)

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά του...

01 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Luura στην Ελλάδα

Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο...

06 Ιανουαρίου 2026
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Πάρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

03 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Γροιλανδία: Τι καθιστά το παγωμένο νησί τόσο σημαντικό για τον Τραμπ και τις ΗΠΑ

Γροιλανδία: Τι καθιστά το παγωμένο...

07 Ιανουαρίου 2026
Λαϊκές αγορές: Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις, δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τα κύρια αιτήματα

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλονται οι κιν...

07 Ιανουαρίου 2026
Κυβερνητικές πηγές σε αγρότες: Μόνο αν είστε όλοι μαζί θα συναντηθείτε με τον πρωθυπουργό -Παραπέμπουν σε Χατζηδάκη-Τσιάρα μεμονωμένα μπλόκα (Βίντεο)

Κυβερνητικές πηγές σε αγρότες: Μόνο...

07 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ