Νάξος: Με βιολιά, λαούτα και τραγούδια το τελευταίο «αντίο» στην Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη

04 Απριλίου 2022 23:02

Με βιολιά, λαούτα και τραγούδια σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία την Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη, η οικογένεια της, συγγενείς, φίλοι, σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος της παραδοσιακής μουσικής της Νάξου, συγχωριανοί και πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά του νησιού.

κηδεία Κονιτοπούλου

Η σορός της σπουδαίας ερμηνεύτριας έφτασε στο νησί με το πλοίο στις 12:45 το μεσημέρι όπου εκεί την υποδέχτηκαν με όλες τις τιμές οι συμπατριώτες της Ναξιώτες.

Στη συνέχεια, στην πλατεία του Κινιδάρου, ιδιαίτερη πατρίδα της Ειρήνης, την περίμεναν οι συγχωριανοί της για να της πουν το τελευταίο αντίο με βιολιά, λαούτα και τραγούδια.

κηδεία Κονιτοπούλου κηδεία Κονιτοπούλου

Με την άφιξη της Ειρήνης ο ιερέας του χωριού τέλεσε τρισάγιο και τα βιολιά ξεκίνησαν να παίζουν το «Αρμενάκι», «Νάξο με τα ψηλά βουνά» και άλλα αγαπημένα νησιώτικα, επιτυχίες της Ειρήνης Κονιτοπούλου και την συνόδεψαν στην τελευταία της βόλτα μέσα από τα γραφικά σοκάκια του χωριού που...

Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos