Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα

09 Απριλίου 2022 16:36

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας αποτελεί βασική στόχευση της κυβέρνησης. Μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων, ενώ αναμένεται και η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για τον Απρίλιο.

Η αύξηση του πληθωρισμού και οι ανατιμήσεις – σοκ σε ενέργεια και τρόφιμα προκαλούν πολιτική αντιπαράθεση.

 Ανοίγει μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα για την τρίμηνη επιδότηση καυσίμων σε ευάλωτα νοικοκυριά. Το μέτρο αφορά ιδιοκτήτες οχημάτων με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ. Η ενίσχυση φτάνει τα 22 λεπτά το λίτρο και ανέρχεται συνολικά στα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και 50 ευρώ για τα νησιά.

Παράλληλα, στα 72 ευρώ διαμορφώνεται η επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τις μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια που φτάνουν το 78,5% στο φυσικό αέριο και το 71,4% στο ρεύμα.

Την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος ζητούν εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω μαζικών αγωγών που καταθέτει το Ινστιτούτο Καταναλωτών.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την έκρηξη του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ertnews.grertnews.grertnews.grertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos