Μάσκες: Σε ποιους χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση της και το καλοκαίρι -Τι εξετάζει η επιτροπή

17 Απριλίου 2022 13:59

Μπορεί Πάσχα να κάνουμε με τα υπάρχοντα μέτρα, αλλά αμέσως μετά, την 1η Μαϊου αναμένεται να αρθούν. Τι θα γίνει όμως με τις μάσκες;

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο για την άρση των μέτρων και περιέγραψε πώς η χώρα θα περάσει στο επόμενο στάδιο με μια καθημερινότητα που θα μοιάζει περισσότερο με εκείνη προ πανδημίας.

Κλειδί, βάσει του σχεδίου που περιέγραψε ο Θάνος Πλεύρης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι αφενός η ανοσία που έχει δημιουργηθεί, με τον εμβολιασμό αλλά και με τις νοσήσεις, αλλά και κάποια ατομικά μέτρα προστασίας, όπως η μάσκα η φυσική απόσταση κλπ.

Η μάσκα μπορεί να έχει καταργηθεί στου εξωτερικούς χώρους και μπορεί από 1η Ιουνίου να ανακοινώθηκε από τον κ. Πλεύρη ότι καταργείται και στους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο, η χρήση της δεν εγκαταλείπεται σε καμία περίπτωση.

Ο υπουργός, συγκεκριμένα, τόνισε ότι η υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαΐου 2022. «Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ» τόνισε ακολούθως.

Τι μελετά η επιτροπή, σε ποιους χώρους εξετάζεται να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Ετσι, το επόμενο διάστημα η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να αποφασίσει ποιοι χώροι θα περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η μάσκα αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική, για τα λίγα μαθήματα ή τις εξετάσεις του Ιουνίου στα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά μπορεί να γυρίσουν στα σχολεία τους στις 3 Μαϊου χωρίς τεστ, καθώς ανακοινώθηκε ότι καταργούνται, αλλά η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική μέχρι τα τέλη Μαϊου και το πιθανότερο είναι ότι η επιτροπή θα αποφασίσει να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της και τον Ιούνιο.

Επίσης, όπως είχε γράψει από την Τετάρτη το iefimerida το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει στο άμεσο διάστημα ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλοία, τρένα, τα αεροπλάνα και ταξί.

Οπως αποκάλυψε σήμερα ο ΣΚΑΪ η επιτροπή συζητά η χρήση μάσκας να παραμείνει υποχρεωτική και μετά την 1η Ιουλίου στους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ και των κομμωτηρίων και εξετάζει ακόμη να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και από τους πελάτες των σούπερ μάρκετ, όχι όμως και στους πελάτες των κομμωτηρίων.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ σε ότι αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις με 24ωρες βάρδιες, εργοστάσια, βιομηχανίες κλπ. η επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να αποφασίζει το αν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τον εκάστατο γιατρό εργασίας της κάθε επιχείρησης.

Δεδομένο ότι θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας θεωρείται για τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας.

Συστάσεις για χρήση μάσκας το Πάσχα
Εντωμεταξύ καθώς θα κάνουμε Πάσχα με τα ισχύοντα μέτρα και καθώς έτσι και αλλιώς η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους μέχρι την 31η Μαϊου, ο υπουργός Υγείας απηύθυνε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας το Πάσχα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστσιμός. «Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους. Μετά από δύο χρόνια θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το ορθόδοξο Πάσχα κανονικά, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos