Τέλη κυκλοφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ για πληρωμή με το μήνα - Βήμα βήμα ο υπολογισμός τους

18 Απριλίου 2022 18:19

Τέλη κυκλοφορίας: Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ για πληρωμή με το μήνα - Βήμα βήμα ο υπολογισμός.

Ευκολότερος είναι ο υπολογισμός και η πληρωμή των τελών για τη μεταβίβαση οχήματος.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υπηρεσία «Υπολογισμός τελών για μεταβίβαση επιβατικού ή δίκυκλου», την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν είτε στο gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», είτε απευθείας, στην πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr/public/ipologismos-telon-metavivasis.

Με τη νέα υπηρεσία οι πολίτες μπορούν πλέον να υπολογίζουν τα τέλη (άδειας και μεταβίβασης) που απαιτούνται για τη μεταβίβαση οχήματος. Επιπλέον, μπορούν να εντοπίσουν σε ένα και μόνο σημείο συγκεντρωμένους τους περίπου 80 τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας στους οποίους πληρώνονται τα τέλη, ανάλογα με την υπηρεσία μεταφορών της επιλογής τους, ώστε να ολοκληρώσουν τη μεταβίβαση του οχήματος.

Η διαδικασία για τον υπολογισμό των τελών μεταβίβασης άδειας κυκλοφορίας και μεταβίβασης οχήματος είναι ιδιαίτερα απλή.

Αρχικά ο πολίτης καλείται να συμπληρώσει τα ακόλουθα στοιχεία:

• ΑΦΜ ιδιοκτήτη

• αριθμό κυκλοφορίας του υπό μεταβίβαση οχήματος

• ποσοστό κυριότητας που θα μεταβιβαστεί

• έκδοση παραστατικού

• υπηρεσία που θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση

Στη συνέχεια, τα τέλη άδειας και μεταβίβασης υπολογίζονται αυτόματα και, μαζί με το ποσό, στην οθόνη εμφανίζονται και τα IBAN των τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους μπορεί να γίνει την κατάθεση. Σημειώνεται ότι, για κάθε περιφέρεια που θα εντάσσεται στο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών της ΔΙΑΣ με κωδικούς RF (αντί των IBAN), θα εμφανίζεται ο κωδικός RF, ώστε η πληρωμή να μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε τράπεζα με φυσική παρουσία ή ηλεκτρονικά.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των τελών άδειας κυκλοφορίας και μεταβίβασης οχήματος, διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες, καθώς πλέον δεν απαιτείται η διπλή μετάβαση του ενδιαφερόμενου σε ΚΕΠ ή στην περιφέρεια και την τράπεζα για τον υπολογισμό και την πληρωμή των τελών αντίστοιχα, προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης οχήματος.

Η πλατφόρμα αποτελεί το πρώτο βήμα για την ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα. Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρώνεται αμιγώς ψηφιακά, χωρίς να προσκομίζεται κανένα δικαιολογητικό (χειρόγραφη αίτηση, Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ, βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας κλπ).

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός ακόμα έργου από την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών και Υποδομών, με βάση τις κατευθύνσεις των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Λεωνίδα Χριστόπουλου, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ).

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos