Καιρός: Έρχεται ο πρώτος μίνι «καύσωνας» -Πού και πότε θα έχει 30άρια

12 Μαϊος 2022 13:55

Προ των πυλών είναι ο πρώτος μίνι καύσωνας για το 2022, αφού από σήμερα ο καιρός θα αρχίσει να θυμίζει καλοκαιράκι.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες σε διαρκή άνοδο, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να... γεμίσουν οι παραλίες, αφού ο υδράργυρος θα φτάσει -και σε κάποιες περιοχές θα ξεπεράσει- τους 30 βαθμούς.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μίνι καύσωνα για την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως, για σήμερα, σύμφωνα με τη πρόβλεψη της ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται μεν γενικά αίθριος, ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Στη νότια νησιωτική χώρα βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο τοπικά 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 26 με 27 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 12 έως 28 βαθμούς και στη νησιά του Αιγαίου από 14 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 Καιρός: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ ανά περιοχή

ΑΤΤΙΚΗΚαιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3, τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑΚαιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Meteo: Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά
Το meteo, από τη μεριά του, προβλέπει για σήμερα τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις ίδιες ώρες κυρίως στα δυτικά ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 26, στη Θεσσαλία από 13, στην Ήπειρο από 12 έως 26, στην Ανατολική Στερεά από 10 έως 29, στην Πελοπόννησο από 10 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 24, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 11 έως 27, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 28, στις Σποράδες από 10 έως 25, στις Κυκλάδες από 13 έως 25, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 25 και στη Κρήτη από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο
Για τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι το Σάββατο 14 Μαΐου, το Meteo αναμένει γενικά καλό καιρό, με τοπικές μόνο νεφώσεις, περιορισμένη μεσημβρινή αστάθεια με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και μέτριους άνεμους στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, οπότε στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου.

 Αρναούτογλου: Ξεπερνά τους 30°C η θερμοκρασία την Κυριακή -Μίνι καύσωνας την ερχόμενη εβδομάδα
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, σήμερα θα έχει αρκετό ήλιο, κάποια σύννεφα τοπικά αυξημένα κυρίως στις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές, τα οποία θα δώσουν κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Την Παρασκευή (13/5) αναμένονται αραιές συννεφιές στις νοτιότερες περιοχές της Ελλάδας. Κάποιες λασποβροχές ίσως υπάρξουν στα δυτικά της Κρήτης και στα πολύ ανατολικά.

Το Σάββατο (14/5) νέα σύννεφα από τα βόρεια θα καταφθάσουν στη βόρεια Ελλάδα και στα πιο ορεινά ίσως υπάρξουν κάποια φαινόμενα. Ωστόσο, ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρκετά καλός, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, «αγγίζοντας» και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

 Μάλιστα, την Κυριακή (15/5) αναμένεται ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς σε κάποιες περιοχές της χώρας, αν και η αστάθεια από τα Βαλκάνια θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος στα βόρεια της Ελλάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, Δευτέρα (16/5) και Τρίτη (17/5) ο καιρός θα ζεστάνει ακόμη περισσότερο, ωστόσο πιο ακριβείς προβλέψεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.

{https://www.youtube.com/watch?v=B_r77ZMuEVM}

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos