300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Μεταναστευτικό: 4 φουσκωτά με 150 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα

24 Μαϊος 2022 15:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Μεταναστευτικό: 4 φουσκωτά με 150 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα

test2

test2

Η είσοδος των παράνομων μεταναστών απετράπη από τις ελληνικές αρχές - Για «συνθήκες ρουτίνας» μιλούν πλέον στο Λιμενικό Σώμα 

Η Αθήνα περιμένει θερμό καλοκαίρι και εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού μετά το παραλήρημα Ερντογάν
Το Λιμενικό Σώμα απέτρεψε σήμερα ξανά σε τέσσερα φουσκωτά να περάσουν στα ελληνικά χωρικά υδάτα από την Τουρκία.

Στα τέσσερα σκάφη, επέβαιναν συνολικά 150 μετανάστες. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρουν στο protothema.gr πως δεν ήταν κάτι παραπάνω από βραδιά ρουτίνας η χθεσινή. «Μπήκαμε σε καθημερινούς ρυθμούς», είπαν συγκεκριμένα κύκλοι του Λ.Σ. στο protothema.gr.

 Τα νησιά Σάμος, Χίος και Μυτιλήνη ήταν απόλυτα προετοιμασμένα για τέτοιες ενέργειες μετά και τα χθεσινά γεγονότα. Λόγω της χθεσινής επιχείρησης κατά την οποία απετράπηκε η είσοδος πέντε ιστιοπλοϊκών και τεσσάρων φουσκωτών με 590 παράνομους μετανάστες, το Λιμενικό ήταν προετοιμασμένο το βράδυ για ένα νέο κύμα με περισσότερα σκάφη από τα τουρκικά παράλια. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως κατά τη χθεσινή επιχείρηση του Λιμενικού η θάλασσα είχε μπουνάτσα.

Σημειώνεται πως όπως έγραφε νωρίτερα το protothema.gr, παράλληλα, είναι σαφές σε κυβερνητικούς κύκλους ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα «θερμό» καλοκαίρι, καθώς το καλό κλίμα της Κωνσταντινούπολης προ διμήνου είναι παρελθόν. Ήδη, η Τουρκία δίνει δείγματα γραφής στο μεταναστευτικό, επιτρέποντας τη διέλευση αυξημένων ροών μεταναστών. Με τα σημερινά δεδομένα, παράλληλα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει κάποια επαφή του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε «ταφόπλακα» στα σχέδια για Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας το φθινόπωρο στην Αθήνα. Η στάση του Τούρκου προέδρου, πάντως, δεν προκαλεί…άγχος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Λιμενικό για την προσπάθεια να παραβιαστούν τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, «κανένα σκάφος δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα». Μάλιστα αναφέρθηκε στην ανακοίνωση ότι «σημειώθηκε περιστατικό προσπάθειας εμβολισμού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ένα σκάφος εκ των προαναφερθέντων, το οποίο στη συνέχεια επέστρεψε στις έναντι τουρκικές ακτές».

Υπενθυμίζεται πως χθες η ένταση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου. Σε όλα τα περιστατικά ήταν παρόντα πλοία ανοικτής θάλασσας καθώς και περιπολικά του Λιμενικού, που παρακολουθούσαν στενά τις εξελίξεις, ενώ χρησιμοποίησαν φωτεινά και ηχητικά σήματα για να απαγορεύσουν την είσοδο των σκαφών στα χωρικά μας ύδατα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Σε διάστημα λίγων ωρών από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα παρατηρείται ιδιαίτερη ένταση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Χίου και ν. Σάμου με πέντε (05) περιστατικά κατά τα οποία Ι/Φ σκάφη στα οποία επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών, επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τα εν λόγω Ι/Φ σκάφη είχαν ως αφετηρία τα έναντι τουρκικά παράλια και τελικό προορισμό τις ιταλικές ακτές. Παράλληλα, εντοπίστηκαν στην εν λόγω περιοχή τέσσερις (04) επιπλέον φουσκωτές λέμβοι με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίες επίσης επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στις συνολικά εννέα (09) περιπτώσεις με Ι/Φ σκάφη και λέμβους , φέρεται ότι ξεπερνάει τα πεντακόσια ενενήντα (590) άτομα.

Σε όλα τα ανωτέρω περιστατικά, Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και τα παρακολουθούσαν στενά.

Κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους και χρήσης φωτεινών και ηχητικών σημάτων από τα περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., κανένα από τα παραπάνω σκάφη και λέμβους δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Παράλληλα, σημειώθηκε περιστατικό προσπάθειας εμβολισμού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ένα σκάφος εκ των προαναφερθέντων, το οποίο στη συνέχεια επέστρεψε στις έναντι τουρκικές ακτές. Επισημαίνεται ότι και στα εννέα (09) περιστατικά ενημερώθηκε άμεσα η τουρκική ακτοφυλακή, προκειμένου να αναλάβει τη διαχείρισή τους και να επιληφθεί, ως όφειλε, καθώς τα συγκεκριμένα σκάφη και οι λέμβοι είχαν εντοπιστεί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Οι επιβαίνοντες ενός εκ των πέντε (05) Ι/Φ, καθώς και των τεσσάρων (04) λέμβων, περισυνελέγησαν τελικά από τουρκικές ακταιωρούς, ένα Ι/Φ επιστρέφει με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού στις τουρκικές ακτές, ενώ τα υπόλοιπα τρία (03) Ι/Φ επέστρεψαν αυτοδύναμα στα τουρκικά παράλια.

Το Λιμενικό Σώμα– Ελληνική Ακτοφυλακή λαμβάνει σταθερά όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους Τρίτων Χωρών.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Το κόλπο για να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα τα πλαστικά μπουκάλια με το νερό (Βίντεο)
  • Νέα προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στον Κορινθιακό – Σώοι οι πιλότοι
  • ΕΣΥ: Πόσοι γιατροί έχουν μετακινηθεί στα νησιά για το καλοκαίρι – Το οικονομικό κίνητρο που έλαβαν
  • Βάσεις 2025: Ανακοινώθηκαν - Πώς θα δείτε τους πίνακες
  • Αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε σούπερ μάρκετ στην Πέτρου Ράλλη - 3 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά
  • Voucher ανέργων 2.250 ευρώ – Πώς η αίτηση
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ευλογιά των πιθήκων: Ποιοι θα...
Μακρά Covid: Πόσο προφυλάσσει... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

crios beach1

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Σε "λίμνη αίματος" 23χρονος - Έφερε τραύματα από μαχαίρι (βίντεο)

Πάρος: Σε "λίμνη αίματος"...

21 Ιουλίου 2025
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην...

19 Ιουλίου 2025
Αντώνης Κομνηνός: Ο εφοπλιστής που προωθεί τον πολιτισμό στη Σύρο, με κόρη που δραστηριοποιείται στην Αντίπαρο

Αντώνης Κομνηνός: Ο εφοπλιστής που...

20 Ιουλίου 2025

Τελευταία Νέα

Πάρος: Θέμα σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων η απένταξη του έργου της επέκτασης του Αεροδρομίου (Bίντεο)

Πάρος: Θέμα σε κεντρικό δελτίο ειδή...

25 Ιουλίου 2025
Το κόλπο για να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα τα πλαστικά μπουκάλια με το νερό (Βίντεο)

Το κόλπο για να ανοίγουν και να κλε...

25 Ιουλίου 2025
Η μεγάλη έξοδος του Ιουλίου: Περισσότεροι από 74.000 επιβάτες αναχωρούν από τα λιμάνια της Αττικής σε 3 ημέρες

Η μεγάλη έξοδος του Ιουλίου: Περισσ...

25 Ιουλίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ