Κατάληψη σε ελληνικά τάνκερ: Οι «Φρουροί της Επανάστασης» ανέλαβαν την ευθύνη για το ρεσάλτο στα δυο πλοία

27 Μαϊος 2022 21:07

 Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάληψη των δυο ελληνικών πλοίων.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης IRGC ανακοίνωσε ότι: «Σήμερα (Παρασκευή) το Πολεμικό Ναυτικό του IRGC κατέλαβε δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα λόγω παραβιάσεων στα γαλάζια νερά του Περσικού Κόλπου».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Mayadin που επικαλείται την ακτοφυλακή, η ιρανική ακτοφυλακή κατέσχεσε τα δύο δεξαμενόπλοια ανοιχτά των ακτών Bandar Lengeh και Assaluyeh. Όπως μεταδίδουν ιρανικά μέσα, οι ιρανικές δυνάμεις άφησαν τα πλοία να φορτώσουν, έκαναν κατάληψη σε αυτά και τα κατέσχεσαν.

Η επιδρομή των ενόπλων σημειώθηκε νωρίτερα σε δύο ελληνόκτητα τάνκερ στον Περσικό Κόλπο, από το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν.

Όπως ενημέρωσε το ΥΠΕΞ, ένοπλοι Ιρανοί προσγειώθηκαν με ελικόπτερα στο Delta Poseidon της εταιρείας Delta Tankers, του Διαμαντή Διαμαντίδη, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, 22 ν.μ. από τις ακτές του Ιράν, και το κατέλαβαν.

Το ίδιο συνέβη και στο Prudent Warrior, της εταιρείας Polembros Shipping Limited, συμφερόντων Σπύρου Πολέμη.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos