Πάρος: «Τσουνάμι» οι καταγγελίες πελατών γνωστής τράπεζας – Ηλεκτρονική υφαρπαγή καταθέσεων – Ανυπεράσπιστοι οι πολίτες…

30 Μαϊος 2022 18:23

Σύμφωνα με πληροφορίες, μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον στην Πάρο, οι καταγγελίες πολιτών, πελατών γνωστής μεγάλης τράπεζας, οι οποίοι έχουν υπάρξει θύματα ηλεκτρονικής κλοπής των καταθέσεών τους.

Μεγαλύτερα ή μικρότερα ποσά, κάνουν συστηματικά «φτερά» από λογαριασμούς, και μάλιστα, οι επιτήδειοι απατεώνες έχουν «εξελίξει» τόσο τις μεθόδους τους, που θύματά τους έχουν πέσει πολίτες που σε καμία περίπτωση δεν κοινοποίησαν ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, pin, ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει τους απατεώνες στην υφαρπαγή χρημάτων.

Τελευταία δε, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές ειδικά οι περιπτώσεις πληθαίνουν, και η προφανής εξήγηση είναι ότι τα συστήματα ασφαλείας της εν λόγω τράπεζας είναι μάλλον «διάτρητα». Από την άλλη πλευρά, όταν οι πολίτες ανακαλύπτοντας την κλοπή απευθύνονται στην τράπεζα, παραμένουν ανυπεράσπιστοι καθώς δεν δίνεται λύση στο ζήτημά τους.

Τα κρούσματα κατά πληροφορίες είναι δυστυχώς συχνά , το ίδιο και οι καταγγελίες ανυποψίαστων πολιτών που έπεσαν θύματα με αποτέλεσμα να βλέπουν τους λογαριασμούς τους να αδειάζουν με την τράπεζα να «νίπτει τας χείρας της» στην καλύτερη περίπτωση, και στη χειρότερη να θέτει ζήτημα αξιοπιστίας των πελατών της!

Ωστόσο, αυτή η πρακτική, κλονίζει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην τράπεζα και τους πελάτες της, με τους τελευταίους να βρίσκονται σε απόγνωση λόγω του ότι δεν μπορούν - πως θα μπορούσαν άλλωστε; - να αποδείξουν ότι υπήρξαν θύματα ηλεκτρονικής κλοπής ερήμην τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos