Φωτιά στη Γλυφάδα: Φουντώνει το πύρινο μέτωπο προς το Πανόραμα Βούλας - Εκκένωση ζητεί ο δήμαρχος

04 Ιουνίου 2022 16:32

Ολοένα και φουντώνει η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα και σταδιακά επεκτείνεται σε προς το Πανόραμα Βούλας.

Ο βόρειος άνεμος που φτάνει τα 6 μποφόρ, με πολύ ισχυρές ριπές δυσχεράνει κατά πολύ το έργο της πυροσβεστικής.

 Μάλιστα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά έχει φτάσει πλέον στα πρώτα σπίτια του οικισμού, με τον δήμαρχο να προβαίνει σε έκκληση για να υπάρξει συντονισμός για εκκένωση. Ήδη κάτοικοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος βρίσκεται στο Πανόραμα Βούλας, σε σημείο αναπνοής από το μέτωπο της φωτιάς και μεταδίδει όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το σημείο.

  {https://www.youtube.com/watch?v=0GFwYekML8E}

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κωνσταντελλος Γρηγόρης, αιτήθηκε άδεια εκκένωσης του Πανοράματος. Στο παρακάτω βίντεο, ο δήμαρχος ακούγεται ξεκάθαρα να λέει ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής.

«Έχουμε εκδώσει διαδικασία εκκένωσης σε όλο το ορεινό Πανόρμα. Από την Υμηττού και μέχρι το τέλος του οικισμού με σημεία συγκέντρωσης την πλατεία Άλσους και την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Να ξεκινήσει η εκκένωση τώρα. Τα σπίτια φτιάχνονται, οι άνθρωποι δεν φτιάχνονται», σημειώνει στο ethnos.gr ο δήμαρχος.

 {https://www.youtube.com/watch?v=TvJT5Y5aah0&feature=emb_title}

Πέρασε από την Άνω Γλυφάδα προς Βούλα

Όπως τονίζει ο Κώστας Αημακόπουλος από το σημείο, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο της πυρκαγιάς αλλά σημαντικές διάσπαρτες εστίας που πέρασαν από τα ορεινά της Γλυφάδας και μπήκαν στο ρέμα στο Πανόρμα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου, πλησίον της περιοχής Πουρνάρι. Ωστόσο, έπειτα άρχισε να κατευθύνεται προς το βουνό.

Ο αέρας και τα διάσπαρτα υλικά που βρίσκονται εντός του ρέματος της χλόης και γενικότερα στην περιοχή αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει δρόμος για να φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις στο σημείο δεν διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Έτσι επιχειρούν μόνο εναέρια μέσα.

 Ο κόσμος στην περιοχή είναι ανήσυχος και ορισμένοι κάτοικοι έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους φοβούμενοι μήπως το μέτωπο ξεφύγει. Άλλοι πάλι είναι με αναμένες της μηχανές στα αυτοκίνητά τους ή στέκονται στα μπαλκόνια τους για να δουν πως εξελίσσεται η φωτιά.

 Στο σημείο της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos