Κακοκαιρία Genesis Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία -Μήνυμα 112 σε Βόρειο Αιγαίο, Ανατ. Μακεδονία, Θράκη

10 Ιουνίου 2022 18:32

Η κακοκαιρία Genesis δείχνει τα «δόντια» της. Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με πλημμυρικά φαινόμενα να παρουσιάζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112 σε Βόρειο Αιγαίο, Μακεδονία και Θράκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη 09 Ιουνίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τη χώρα μας επηρεάζει κακοκαιρία με το όνομα GENESIS, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τους ισχυρούς ανέμους.

 Η κακοκαιρία θα συνεχίσει να επηρεάζει σήμερα Παρασκευή (10-06-2022) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) τις εξής περιοχές: Κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου (11-06-2022) θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Ανάλογα με την πορεία των φαινομένων θα σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του Μιχάλη Γεράκη από τη Σκόπελο, με τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα να πλήττουν το νησί:

 Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 112 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Αναλυτικότερα:

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 29 κλήσεις εκ των οποίων, 5 για κοπές δέντρων, 13 για αντλήσεις υδάτων και 11 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,  3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Νίκαια.
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 52 κλήσεις εκ των οποίων, 13 για κοπές δέντρων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα, 39 για αντλήσεις υδάτων κυρίως στη Δράμα.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos