Γυμνή ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

18 Ιουνίου 2022 16:39

Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά η 15η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.
 
Δεκάδες άνθρωποι, μέλη συλλογικοτήτων και ποδηλάτες της πόλης, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και λίγο πριν από τις 20.00 ξεκίνησαν ποδηλατοδρομία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα stop στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία», είναι το μήνυμα της εκδήλωσης, ενώ σε σχετικό τους κάλεσμα αναφέρουν:«Ελάτε όσο γυμν@ τολμάτε, και με ρόλερς, χωρίς μηχανοκίνητα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη».

{https://www.youtube.com/watch?v=DcsVEyZwXec&t=1s}

Όπως γράφουν οι διοργανωτές σε σχετική τους ανακοίνωση, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

«Είναι μια γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία του σώματος, της έκφρασης και της σεξουαλικότητας, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς διακρίσεις».

 
thessaloniki-02
thessaloniki-01
received_373761841521330
received_416017920423385
received_434296201565929
received_1449840008822898


Αυτό που διεκδικούν, μεταξύ άλλων, είναι η μονιμοποίηση των εκτάκτων λόγω πανδημίας ποδηλατολωρίδων, η αναβάθμιση των υπαρχόντων διαχωρισμένες με κράσπεδο ή νησίδα, και η επέκταση τους για την δημιουργία ενός Ασφαλούς Δικτύου Ποδηλατόδρομων, υλοποιώντας το δίκτυο ~80χλμ που έχει μελετηθεί ήδη με το πρόγραμμα Urbact III, είναι άμεση προτεραιότητα.
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos