Υπό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια

19 Ιουνίου 2022 12:10

Παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις -  Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στα χωριά Κρεμαστό και Γαία της Εύβοιας

Υπό έλεχγο έχει τεθεί η φωτιά στην Εύβοια που ξέσπασε το μεσήμερι του Σαββάτου ανάμεσα στα χωριά Κρεμαστό και Γαία της Εύβοιας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ενώ όλη νύχτα, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της πυτκαγιάς. 

«Έχουν μείνει κάποιες μικρές και διάσπαρτες εστίες», ανέφερε νωρίτερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς, καθώς όπως υποστήριξε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ «είμαστε σε πολύ καλή θέση και ο μόνος προβληματισμός μας είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και πάλι στην περιοχή».

Μάλιστα ανέφερε  πως «από χθες το βράδυ είχε «κυκλωθεί» το μέτωπο και ουσιαστικά λαμβάνονταν μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά».

Ήδη με το πρώτο φως της μέρας βρέθηκαν στην περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα και συνέχισαν την από αέρος μάχη για να αποτρέψουν κάθε πιθανή επέκταση της φωτιάς σε δύσκολη και απόκρημνη περιοχή.

Παράλληλα από χθες αργά το βράδυ βρίσκονται περισσότεροι από 150 πυροσβέστες, 32 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως επίσης και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ συμμετέχουν εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή, υδροφόρα οχήματα από δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα.
fotia5
fotia4
fotia3
fotia2
fotia


protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos