Διακομματικό χρώμα στο Athens Pride και χιλιάδες πολίτες στην πλατεία Συντάγματος

19 Ιουνίου 2022 12:23

Κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι των κομμάτων και ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να στείλουν το δικό τους μήνυμα που συνοψίζεται στο ότι« κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται, να κρύβεται ή να φοβάται για αυτό που είναι και για όσα νιώθει» 

Με υψηλή εκπροσώπηση του πολιτικού κόσμου, αλλά και παρουσία χιλιάδων πολιτών κορυφώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Athens Pride 2022», στην Πλατεία Συντάγματος.

Κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης ήταν το «Άνευ Όρων», με ζητούμενο για τους διοργανωτές την αποδοχή, τη συμπερίληψη, την ορατότητα και την ισονομία, για «εκπαίδευση άνευ Όρων, για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων, για ασφάλεια Άνευ Όρων, για συμπερίληψη Άνευ Όρων, για ζωή Άνευ Όρων», όπως τονίζουν.
Στην ανακοίνωσή τους με αφορμή τη φετινή διοργάνωση, υπογραμμίζουν ακόμη πως «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια». Ωστόσο, «φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην πράξη όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίοι εντείνουν την ανασφάλεια και τις διακρίσεις που βιώνουμε διαρκώς», καταλήγουν.

DSC_3412_2
Νικόλας Γιατρομανωλάκης και Αλέξης Πατέλης
IMG_0088
Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου
DSC_3427
 


Την ίδια ώρα, ηχηρό παρών στη φετινή διοργάνωση έδωσαν κορυφαία στελέχη σχεδόν από όλο το πολιτικό φάσμα. Σχεδόν σύσσωμο παρευρέθηκε στο Athens Pride 2022 το «Μέγαρο Μαξίμου», δηλαδή οι Υπουργοί Επικρατείας και άλλα κυβερνητικά στελέχη, ενώ στην Πλατεία Συντάγματος μετέβη και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται, να κρύβεται ή να φοβάται για αυτό που είναι ή για όσα νιώθει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του για τη φετινή διοργάνωση ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «η κυβέρνηση έχει και τη βούληση αλλά και το σχέδιο για να το πετύχουμε. Ήδη μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες από την σύνταξη της εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ υπό τον καθηγητή Σισιλιάνο, έχουν ολοκληρωθεί ή υλοποιούνται 14 από τις προτάσεις της», όπως σημείωσε.

5627215
 


Εκτός από τον κ. Σκέρτσο, στο περίπτερο της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ παρευρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

κυβερνηση_πραιντ
Θανάσης Κοντογεώργης, Άννα Απέργη, Άκης Σκέρτσος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Αλέξης Πατέλης, Γιώργος Γεραπετρίτης
 


Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας επισκέφθηκε χθες και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή πρόταση νόμου για την Ισότητα στο γάμο. Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε στους χώρους του Φεστιβάλ ο κεντρικός παρουσιαστής του φετινού Athens Pride, Γιώργος Καπουτζίδης.

5627322
Αλέξης Τσίπρας


«Θέλω να σου πω ένα μεγάλο μπράβο, για όσα κάνεις» ανέφερε προς τον γνωστό ηθοποιό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε «να σου πω, επίσης, ότι είσαι ο αγαπημένος ηθοποιός των παιδιών μου από το "Παρά πέντε" ακόμα».
«Και εμείς ευχαριστούμε που είστε εδώ και ευχαριστούμε για την στήριξη» ανταπάντησε ο κ. Καπουτζίδης. Ο ίδιος επισήμανε, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα πως «εγώ εύχομαι πραγματικά να συνεργαστείτε όλες οι πλευρές, διότι όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα, θέλουμε και αυτά τα δικαιώματα να έχουνε πολλά χρώματα».

«Η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όσο ήμασταν κυβέρνηση τα περάσαμε μόνοι μας, δυστυχώς, και τώρα που είμαστε αντιπολίτευση καταθέτουμε μια πρόταση (σ.σ. για την ισότητα στο γάμο), αλλά θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

5627231


Παράλληλα, στη διάρκεια της παρουσίας του στο Athens Pride, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνομίλησε με πολλούς πολίτες, χωρίς να λείψουν και τα αιτήματα για selfies.

Γιανης_Βαρουφακης_στο_Pride_-_Αθηνα_18_06_22
Γιάνης Βαρουφάκης


Περίπτερο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας διέθετε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «συμμετέχουμε και φέτος στο Pride, αγωνιζόμαστε καθημερινά για την προστασία κ επέκταση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Η νομοθετική πρωτοβουλία που καταθέσαμε είναι ένα ιστορικό βήμα. Που δεν το καθυστερούμε άλλο. Γιατί αξίζουμε μια καλύτερη ζωή με ελευθερία δικαιοσύνη, ισότητα #Pride #Pride2022» ανέφερε σε ανάρτησή της η Γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη βρέθηκαν, επίσης, από νωρίς χθες στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής συμμετέχει ενεργά και φέτος στη γιορτή του Athens Pride. Μάλιστα, για να τιμήσει τη διοργάνωση, ο «πράσινος ήλιος» βάφτηκε στα χρώματα του Athens Pride, ενώ το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε ο Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σε δήλωσή του, «σήμερα διεκδικούμε μαζί με όλους τους προοδευτικούς πολίτες μια ανοιχτή κοινωνία που θα βάζει τέλος στις διακρίσεις και θα αγκαλιάζει τις αξίες της συμπεριληπτικότητας. Το μήνυμα είναι ένα: ο κάθε άνθρωπος αγαπά όπως θέλει και όποι@ θέλει» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος, καταλήγοντας πως «η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα. Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει για την πλήρη άρση των διακρίσεων που υπάρχουν κατά των ΛΟΑΤΚΙ+. Χαρούμενο Pride!»

5627232


«Χρειάζεται αγώνας διαρκής για την νομική κατοχύρωση τυπικών δικαιωμάτων για τα #ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Δυστυχώς, όμως, η νομική κατοχύρωση δεν αρκεί για να εξαλειφθεί κάθε προκατάληψη προς τα άτομα που ξεφεύγουν από το ετεροφυλοφιλικό πρότυπο. Έως ότου βρουν τα όνειρα του #Ζακ και της #Δήμητρας δικαίωση. #athenspride #pridemonth #athenspride2022 #pride #pride2022» επισήμανε από την Πλατεία Συντάγματος και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos