300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Βάσεις - Πανελλαδικές: «Χαμηλές πτήσεις» στις βαθμολογίες των γραπτών

25 Ιουνίου 2022 14:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Βάσεις - Πανελλαδικές: «Χαμηλές πτήσεις» στις βαθμολογίες των γραπτών

test2

test2

Μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων θα περάσει φέτος στα πανεπιστήμια - Περισσότερες θέσεις και στα ΙΕΚ

«Χαμηλές πτήσεις» καταγράφονται σύμφωνα με τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα στις επιδόσεις των υποψηφίων στα γραπτά των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Οι βαθμολογίες, που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας εντός της εβδομάδας, σε συνδυασμό με τους συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αναμένεται να προκαλέσουν πτώση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών.

Ειδικότερα, προβλέπεται θεαματική πτώση των βάσεων στο 1ο πεδίο (θεωρητικές σχολές) και στο 4ο πεδίο (οικονομικά) και πτωτική τάση στο 2ο επιστημονικό πεδίο (θετικών σπουδών) και ακόμα μεγαλύτερη στο 3ο (σπουδών υγείας), όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα

 Δύο είναι τα στοιχεία που θα κυριαρχήσουν στο φετινό πλάνο των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Πρώτον, οι περισσότεροι εισακτέοι καθώς λόγω των χαμηλών βαθμολογιών θα «πέσει» το «κατώφλι» σε αρκετές σχολές και των τεσσάρων επιστημονικών πεδίων και δεύτερον τα πολλά γραπτά κάτω από τη βάση και η «συρρίκνωση» των αριστούχων.

Τι ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας προς τα βαθμολογικά κέντρα, το οριστικό κλείδωμα της τελικής καταχώρισης των βαθμολογιών θα γίνει το αργότερο μέχρι το Σάββατο 25 Ιουνίου για όλα τα μαθήματα, ενώ το τελικό πακετάρισμα των αποκομμάτων μαζί με τις «τελικές εκτυπώσεις για ανάρτηση στα σχολεία» θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουνίου, ώστε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου να ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ.

Το υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Στον υπολογισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) εφέτος υπάρχουν διαφορετικοί συντελεστές σε ομοειδή τμήματα με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν και διαφορετικές βαθμολογικές συνθήκες για την εισαγωγή στα προγράμματα τους.

Δηλαδή, κάθε χρόνο η βάση εισαγωγής σε κάθε επιστημονικό πεδίο είναι συνάρτηση του γενικού μέσου όρου των πανελλαδικών επιδόσεων όλων των υποψηφίων, με αποτέλεσμα πέρυσι το «κατώφλι» να είχε διαμορφωθεί στο 1ο πεδίο (ανθρωπιστικές επιστήμες) στο 8,94, στο 2ο (Θετικές και τεχνολογικές επιστήμες) στο 9,58, στο 3ο πεδίο (επιστήμες Υγείας) στο 9,70 και στο 4ο πεδίο (Οικονομικές επιστήμες) στο 8,27, αφήνοντας περίπου 17.000 κενές θέσεις.

Ωστόσο εφέτος η εικόνα αναμένεται να είναι διαφορετική. Ο κάθε υποψήφιος για κάθε σχολή θα έχει διαφορετικά μόρια, γιατί ο συντελεστής βαρύτητας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είναι διαφορετικός σε κάθε σχολή, καθώς κάθε τμήμα μπορεί να ορίσει τους δικούς του συντελεστές βαρύτητας για κάθε μάθημα. Λόγω της ΕΒΕ, εκτιμάται ότι θα «κατέβουν» οι βαθμολογίες προς τα κάτω και θα έχουν την δυνατότητα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, περισσότεροι υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι, αφήνοντας λιγότερες κενές θέσεις.

Πτωτικές οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικών επιστημών): Λίγα άριστα γραπτά σε Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά, συρρίκνωση των μεσαίων βαθμολογιών και πολλά γραπτά με βαθμολογίες κάτω από τη βάση συνθέτουν την εικόνα. Τα γραπτά της Ιστορίας δεν παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με πέρυσι. Η Ιστορία, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα, συγκεντρώνει την ίδια βαθμολογία με πέρυσι ενώ και το μάθημα της έκθεσης φαίνεται ότι δυσκόλεψε τους υποψηφίους. οι βαθμολογίες στην δεκάβαθμη κλίμακα κυμαίνονται μεταξύ του οι βαθμολογίες έως τώρα τουλάχιστον είναι χειρότερες από πέρυσι.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο (θετικών και τεχνολογικών επιστημών): Τα Μαθηματικά δυσκόλεψαν πολύ τους υποψηφίους και βαθμολογήθηκαν στην πλειονότητά τους με βαθμούς κάτω από τη βάση Στη Φυσική, η εικόνα είναι καλύτερη και οι βαθμολογίες είναι παρόμοιες με πέρυσι. Καλύτερες επιδόσεις από τις αντίστοιχες περσινές αποδεικνύονται οι βαθμολογίες της Χημείας.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο (σπουδών υγείας): Στη Βιολογία, οι αριστούχοι είναι λιγότεροι από πέρυσι. Η γενική εικόνα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι ότι τα περισσότερα γραπτά, βαθμολογήθηκαν με βαθμούς κάτω από τη βάση και αναμένονται αυξομειώσεις στην πορεία των βάσεων.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο (οικονομίας και πληροφορικής): Ο μεγάλος αριθμός γραπτών με βαθμούς κάτω από τη βάση θα οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων στο πεδίο αυτό. Μόνο στην Οικονομία τα γραπτά κινήθηκαν στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα που και πάλι δεν ήταν υψηλά.

Μηχανογραφικά δελτία

Μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου μπορούν οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) των Πανελλαδικών 2022 που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο ή και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, να αποκτήσουν από το λύκειό τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Από εφέτος περισσότερες θα είναι οι ειδικότητες που θα παρέχονται στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), ενώ αυξημένες θα είναι και οι ειδικότητες αλλά και οι θέσεις στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι μέσω παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση και ανάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γεώργιου Βούτσινου, ορίζεται ότι 134 θα είναι πλέον οι ειδικότητες που θα παρέχονται στα Ι.Ε.Κ. από το έτος κατάρτισης 2022-2023, αυξημένες κατά 31 σε σύγκριση με τις 103 ειδικότητες που λειτουργούν κατά το τρέχον έτος κατάρτισης 2021-2022.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Έπεσε στο νερό η φρεγάτα «Φορμίων» και μπήκε ο ιστός κεραιών - Σε δοκιμές ο «Κίμων», έπεται ο «Νέαρχος», δείτε φωτογραφίες
  • ΔΕΔΔΗΕ: Προμήθεια 2.760.000 έξυπνων μετρητών νέας γενιάς
  • Αρχίζει η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για το «Πρώτο Αίτημα για Ραντεβού σε Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας»
  • Από 3 Ιουνίου ο προσωπικός αριθμός: Υποχρεωτική η έκδοσή του – Τέλος σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ (Βίντεο)
  • Οδηγός Διαχείρισης του Άγχους Εξετάσεων για Γονείς και Μαθητές
  • Έρχεται το τέλος της οχιάς στην Ελλάδα; Στα σκαριά ο πρώτος αντιοφικός ορός made in Greece
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αυξάνεται ο ΦΠΑ σε μάσκες και...
Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει απ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Λιμενική Αρχή Σίφνου, μετά παρουσίας του στη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος–...

30 Μαϊος 2025
Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 κεντρικό θέμα  της συνάντησης των 13 Περιφερειαρχών της χώρας  με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Bίντεο)

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-...

30 Μαϊος 2025
Her – Cultivated Beauty: Ένας νέος προορισμός ομορφιάς στη Νάουσα Πάρου

Her – Cultivated Beauty: Ένας νέος...

30 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ