Το Αττικό Πάρκο για τον χιμπατζή: Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση - Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε ανθρώπινη ζωή

26 Ιουνίου 2022 16:04

Τι υποστηρίζουν ο ιδρυτής και ένας εκ των φροντιστών του πάρκου - «Δεν βρήκαμε ποτέ στόχο για να χρησιμοποιήσουμε το αναισθητικό, δεν θέλαμε να ξεφύγει η κατάσταση» - Δείτε βίντεο με την επεισοδιακή απόδραση του ζώου

Μια έντονη και σκληρή «διαμάχη» φαίνεται να προκάλεσε την «απόδραση» του αρσενικού χιμπατζή το Σάββατο από το Αττικό Πάρκο, όπως διευκρινίζει ο ιδρυτής του Ζαν Ζακ Λεσουάρ σε νέες δηλώσεις του. 
«Πρώτο μέλημά μας η ασφάλεια  των φροντιστών και των επισκεπτών, υπήρξε έντονη διαμάχη στην ομάδα των χιμπατζήδων», σχολιάζει ο   Ζαν Ζακ Λεσουέρ υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ερευνάται  το πώς έγινε η «δραπέτευση» του αρσενικού χιμπατζή.

«Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση λόγω της κατάστασης του ζώου, που είχε πολύ υψηλή αδρεναλίνη. Βρέθηκε στο πάρκινγκ και έτρεχε».

Με το που άρχισε να βγαίνει από το περίκλειστο χώρο, αμέσως δόθηκε σύνθημα στα γουόκι τόκι των εργαζομένων στο πάρκο.

Αυτό προβλέπει αρχικά την απομάκρυνση των επισκεπτών από το σημείο και την μεταφορά τους σε ασφαλή κλειστό χώρο και κατόπιν την παρέμβαση των ειδικών για την εξουδετέρωση του άγριου ζώου.

Ο κ. Λεσουάρ είπε ακόμη ότι υπάρχουν διεθνή πρωτόκολλα για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, ότι οι χιμπατζήδες είναι πρώτοι στη λίστα με τα επικίνδυνα ζώα σε περίπτωση διαφυγής και πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη ημέρα για την κοινωνία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου είπε πως γίνεται έρευνα για το πώς διέφυγε από το χώρο με τους χιμπατζήδες το ζώο, ενώ υπάρχουν τρεις σειρές από ηλεκτροφόρα καλώδια και μια τάφρος με νερό. Εκτιμάται ότι δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα επτά άλλων χιμπατζήδων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με την κριτική που δέχεται το Πάρκο και οι φροντιστές του, ο ίδιος απαντά: «Η εκμετάλλευση του συμβάντος, δεν είναι για εμάς κάτι ωραίο γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο». 

«Είναι μια τραγική ημέρα για εμάς». 

Δηλώσεις για τον χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο (1)

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αρχικά δραπέτευσε και κατόπιν θανατώθηκε ο χιμπατζής στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μίλησε  ένας εκ των φροντιστών του πάρκου, ο Μπάλας Αντώνης, υπεύθυνος μεγάλων θηλαστικών του Πάρκου. 


Ως επιθετικό και ενεργητικό  - κατά τη διάρκεια των 15 ετών που τον φρόντιζε - χαρακτήρισε τον χιμπατζή ο υπεύθυνος σε δηλώσεις του στις κάμερες. 

«Κατά τη διάρκεια του καβγά τα νεότερα μέλη διεκδίκησαν την εξουσία και ο πελώριος χιμπατζής κατάφερε να βγει από το χώρο», περιγράφει. Προσπαθήσαμε να τον περιορίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε να το κάνουμε, έτσι μοιραία πήραμε αυτή την απόφαση. Δεν βρήκαμε ποτέ στόχο για να χρησιμοποιήσουμε το αναισθητικό. Δεν θέλαμε να ξεφύγει η κατάσταση, να ρισκάρουμε ανθρώπινη ζωή ή κάποιο τραυματισμό, τα ζώα αυτά είναι πάρα πολύ επικίνδυνα». 

Δηλώσεις για τον χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο (2)
Σήμερα κυκλοφόρησε στα social media  ένα βίντεο που καταγράφει  τη στιγμή που το σκάει από το Αττικό Πάρκο ο χιμπατζής.
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos