Κορωνοϊός - Εξαδάχτυλος: Μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός

02 Ιουλίου 2022 14:54

 Σε εγρήγορση παραμένουν οι υγειονομικές Αρχές της χώρας για την πανδημία, παρόλο που έχει φτάσει ο καιρός για καλοκαιρινή... ανάπαυλα.

Ο πανδημικός ιός, όμως, κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμη και εν μέσω ζέστης και ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει συνεχώς, ως αποτέλεσμα της αυξημένης διασποράς των υποπαραλλαγών «Ομικρον 4» και «Ομικρον 5», με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να εκφράζουν την ανησυχία τους. Ωστόσο, οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες παραμένουν ακόμη σε ελεγχόμενο επίπεδο.

 O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, τόνισε πως «εμείς (σ.σ. οι επιστήμονες) τονίζουμε διαρκώς τις συστάσεις για χρήση μάσκας σε χώρους εσωτερικούς και σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Παραμένουν ως ιατρική συμβουλή που ζητάμε από τον κόσμο να τηρεί ανεξαρτήτως προστίμου. Διότι ως γιατρούς μας ξεπερνά το να είναι αναγκαίο το πρόστιμο για να ακολουθηθούν οι συμβουλές μας και αντιλαμβάνεστε όλοι το γιατί». Στη συνέχεια, μιλώντας στο Open είπε: «ότι χρειάζεται μάσκα το λέμε και το λέμε διαρκώς. Εκείνο που δεν λέμε είναι επιβάλετε πρόστιμα».

«Σε αυτή τη φάση που είμαστε αυτούς τους αριθμούς μπορούμε να τους δούμε να μετατρέπονται θετικά, δηλαδή να τιθασεύονται και να αναστρέφονται σιγά σιγά εάν χρησιμοποιήσουμε τη μάσκα όπως τη χρησιμοποιούσαμε το Πάσχα. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε θέλω να πιστεύω αυτοβούλως», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Κορονοϊός: Ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα
Η έκρηξη κρουσμάτων οδήγησε τον ΕΟΔΥ να ανακοινώσει έκτακτη ενημέρωση για την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Αγράφων 3-5, Μαρούσι), ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πανδημία COVID-19 από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Θεοκλή Ζαούτη και τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρη Παρασκευή.

Προς το παρόν, στον… ορίζοντα δεν υπάρχει η επιστροφή περιοριστικών μέτρων, καθώς δεν κρίνεται ότι πιέζονται οι ΜΕΘ. Παρ’ όλα αυτά, όπως έχουν εξηγήσει πολλές φορές τόσο οι επιστήμονες όσο και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εάν κριθεί ότι δημιουργείται πίεση στις Εντατικές, τότε μπορεί να επανέλθουν ήπια μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos