Κορονοϊός: Νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον από την Ινδία προκαλεί ανησυχία – Ποια είναι η ΒΑ.2.75

06 Ιουλίου 2022 12:17

Πρόκειται για την ΒΑ.2.75 που λέγεται ότι είναι υποπαραλλαγή δεύτερης γενιάς της Όμικρον 2 και, όπως μετέδωσε η Indian Express, έχει πλεονέκτημα ανάπτυξης 18% έναντι άλλων υποπαραλλαγών της Όμικρον που κυκλοφορούν επί του παρόντος στην Ινδία.

Το στέλεχος BA.2.75 ανιχνεύθηκε σε περίπου 10 πολιτείες της Ινδίας, όπου παρατηρείται αύξηση νέων μολύνσεων τον τελευταίο περίπου μήνα, σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης. Τις τελευταίες δέκα ημέρες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα κυμαίνεται μεταξύ 15.000-19.000, ενώ ο αριθμός τους τελευταίους μήνες παρέμεινε κάτω από τις 3.000.

Ο Δρ. Rajesh Karyakarte, μικροβιολόγος στο Pune’s B J Medical College, καθώς και επιστήμονες αλλού στην Ινδία, έχουν επιλέξει τρεις υποπαραλλαγές, τις BA.2.74, BA.2.75 και BA.2.76, ως πιθανούς “οδηγούς” της τρέχουσας αύξησης.

Οι τρεις υποπαραλλαγές έχουν περισσότερες από εννέα αλλαγές στην πρωτεΐνη ακίδα και αναμένεται να ξεπεράσουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5, οι οποίες ήταν οι πιο κοινές μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με την ομάδα του Karyakarte. Οι Ομικρον 4 και Όμικρον 5 αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στην Ευρώπη, έχοντας προκαλέσει θερινό κύμα μεταξύ άλλων και στη χώρα μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos