Τέλος η Παρασκευή στο γραφείο - Σε μοντέλο τετραήμερης εργασίας προχωρούν οι εργοδότες

28 Ιουλίου 2022 17:26

Είναι σαφές πώς οι Παρασκευές στο γραφείο είναι δύσκολες και κανείς δεν θέλει να πηγαίνει στην πραγματικότητα. Γι' αυτό μια νέα τάση έχει ξεκινήσει στην Αμερική που δημιουργεί νέες προκλήσεις στους εργοδότες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post, μόλις το 30% των εργαζομένων σε γραφείο εμφανίστηκε στη δουλειά τις Παρασκευές του Ιουνίου, σύμφωνα με την εταιρεία Kastle Systems, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας κτιρίων για 2.600 κτίρια σε όλη τη χώρα. Αυτό συγκρίνεται με το 41% τις Δευτέρες, την ημέρα με τη δεύτερη χαμηλότερη προσέλευση και 50% τις Τρίτες όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων βρίσκεται στο γραφείο.

 «Έχει γίνει λιγάκι πολιτιστική νόρμα: Γνωρίζουν ότι κανείς άλλος δεν θα πάει στο γραφείο την Παρασκευή, οπότε ίσως η δουλειά μπορεί να γίνει και από το σπίτι» επισημαίνει ο Πίτερ Καπέλι, διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού στην σχολή Wharton στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Η κατάργηση της Παρασκευής
Ήδη, αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις και τεχνολογικές εταιρείες έχουν αρχίσει να καταργούν τις Παρασκευές στο γραφείο. Η πλατφόρμα κοινωνικής χρηματοδότησης Kickstarter και το online κατάστημα ThredUp είναι ανάμεσα στον μικρό αλλά αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που προχωρούν στο μοντέλο τετραήμερης εργασίας, δηλαδή από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη.

dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos