Έρχεται το τέλος της χειρόγραφης απόδειξης

08 Αυγούστου 2022 15:02

Μεγάλη ανατροπή φέρνουν τα ηλεκτρονικά βιβλία. Για πρώτη φορά επιβάλλεται σχεδόν καθολική και σε πραγματικό χρόνο (αυθημερόν ή έως την επόμενη μέρα) μετάδοση στη φορολογική διοίκηση των στοιχείων όλων των πωλήσεων και εισπράξεων που πραγματοποιούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες επιτηδευματίες.

Με τα νέα δεδομένα όλοι θα στέλνουν καθημερινά στην ΑΑΔΕ τα έσοδα λιανικής και χονδρικής, αντί συγκεντρωτικά (π.χ. μία φορά τον μήνα ή έως τις 20 του επόμενου) που ίσχυε για τους περισσότερους.

Οι αλλαγές μπαίνουν αμέσως σε ισχύ και συνεπάγονται μεγάλο φόρτο για κάθε επαγγελματία. Ειδικά για όσους έχουν πολλούς πελάτες λιανικής: γιατροί, δικηγόροι, σταθμοί πάρκινγκ αυτοκινήτων κ.λπ. Η ανάγκη αυτοματοποίησης και μαζικών αποστολών πιέζει έτσι πολλές επιχειρήσεις που έχουν διατηρήσει το δικαίωμα να εκδίδουν χειρόγραφα αποδείξεις να στραφούν πλέον σε λύσεις μηχανογράφησης καταργώντας ουσιαστικά τα χάρτινα μπλοκάκια.

Αποδείξεις μία-μία στο λεπτό!

Με νέα απόφαση Βεσυρόπουλου – Πιτσιλή, οι χρόνοι διαβίβασης σύνοψης κάθε συναλλαγής στην πλατφόρμα myDATA πιέζουν ασφυκτικά. Ετσι, θα βλέπει αμέσως η ΑΑΔΕ πώς κινείται κάθε 24 ώρες όλη η αγορά. Και το φθινόπωρο αναμένεται να καθοριστούν ποινές και κυρώσεις για όσους δεν έχουν προσαρμοστεί στις νέες υποχρεώσεις, από τη στιγμή που οι περισσότερες ήδη ισχύουν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos