Με επιπλέον 8.500 εκπαιδευτικούς ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου

12 Αυγούστου 2022 13:08

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία με την προσθήκη 8.500 μονίμων εκπαιδευτικών δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ αναφερόμενη στη νέα σχολική χρονιά σημειώνοντας ότι ανοίγουν “με την καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών».

Οι μόνιμοι αυτοί διορισμοί ανεβάζουν το δυναμικό των μονίμων εκπαιδευτικών στις 25.000 τα τελευταία δυόμιση χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή.

Η κα Κεραμέως ανακοίνωσε ότι σήμερα υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Αναφερόμενη στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 17:30 τη χαρακτηρισε σημαντική καινοτομία που θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα. Μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί.

Σε ότι αφορά την είσοδο στα πανεπιστήμια με ταυτότητα η υπουργός είπε πως πρόκειται για βήμα προόδου που ήδη εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και εναπόκειται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν ενώ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση η ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με στόχο την αποτροπή των αξιόποινων πράξεων.

Στο επίκαιρο θέμα της φοιτητικής στέγης τόνισε ότι μέσω ΣΔΙΤ κατασκευάζονται νέες υποδομές στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και τη Θράκη

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos