Αυτά είναι τα νέα μικρά λεωφορεία για το κέντρο της Αθήνας – Όλα τα στοιχεία τους

14 Αυγούστου 2022 13:45

Πρόκειται για μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία σύγχρονων προδιαγραφών τα οποία θα μπορούν να ελίσσονται άκοπα στο κέντρο της πρωτεούσας.

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης που διενεργήθηκε από τις 15.04.2022 – 13.05.2022 και αφορά τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την «Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων, για τη μείζονα περιοχή της Αθήνας» δημοσίευσε ο ΟΑΣΑ.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό που σχετίζεται με την προμήθεια 25 νέων ηλεκτρικών mini bus  με μήκος αμαξώματος 6 μέτρων, και με αυτονομία κίνησης που θα φτάνει τα 90 χιλιόμετρα.

H κίνηση αυτή του ΟΑΣΑ θα συνοδεύεται από τοποθέτηση φορτιστών για τα λεωφορεία στους χώρους στάθμευσης του Οργανισμού και φυσικά από την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση του προσωπικού ώστε η συντήρηση των οχημάτων και η αντιμετώπιση τεχνικών βλαβών να γίνεται με τον προβλεπόμενο τρόπο.

Ειδικότερα, θα τοποθετηθεί ένας φορτιστής ανά δύο οχήματα, ανάλογα με τις δυνατότητες φόρτισης των φορτιστών, δηλαδή σύνολο 13. 

ηλεκτρικά λεωφορεία αθήνα μικρά 25

Ο διαγωνισμός είναι συνολικού προϋπολογισμού 11.160.000 ευρώ και o μέγιστος χρόνος παράδοσης των λεωφορείων και των φορτιστών τους θα είναι έως 520 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των μερών.

Όσον αφορά το μήκος των 6 μέτρων, στη διαβούλευση αναφέρεται ότι αυτό έχει υπολογισθεί έτσι ώστε να διατηρείται και να παρέχεται η μέγιστη δυνατότητα ελιγμών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, όπου οι κυκλοφοριακές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Πιθανή αύξηση του μήκους περιορίζει την ευελιξία. Συνεπώς, η ζητούμενη μέγιστη ακτίνα στροφής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 8 μέτρα.

Έρχονται τα νέα, μεγαλύτερα ηλεκτρικά λεωφορεία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για μεγαλύτερα σε μήκος λεωφορεία (όχι mini buses) διεξάγεται παράλληλα διαγωνισμός από το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος θα καλύπτει ένα διευρυμένο φάσμα αναγκών.

100 απλά ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία 12 μέτρων με ελάχιστη αυτονομία 135 χλμ.
250 ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία 12 μέτρων με ελάχιστη αυτονομία 180 χλμ.
200 απλά 12μετρα λεωφορεία νέας γενιάς (EURO VI) με φυσικό αέριο

Οι πρώτες παραλαβές εκτιμάται θα γίνουν στις αρχές του 2023 και θα αφορούν ηλεκτρικά λεωφορεία.

ηλεκτρικά λεωφορεία αθήνα και θεσσαλονίκη

carandmotor.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos