Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κάθεστε για πάνω από 5 λεπτά στην τουαλέτα – Λάθος να έχετε το κινητό μαζί

18 Αυγούστου 2022 18:56

Ειδικοί «φωνάζουν» πως μία από τις κακές συνήθειες που έχουμε είναι η μεγάλη παραμονή στην τουαλέτα, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι Βρετανοί περνούν κατά μέσο όρο τρεισήμισι ώρες στην τουαλέτα την εβδομάδα. Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει πέντε λεπτά στην τουαλέτα σε μία επίσκεψή του και πηγαίνει στο μπάνιο από τέσσερις έως επτά φορές την ημέρα.

 Πολλοί έχουν την κακή συνήθεια να κάθονται στην τουαλέτα με το κινητό τους τηλέφωνο, να στέλνουν μηνύματα ή να βλέπουν βίντεο. Σύμφωνα όμως με ειδικό στα θέματα υγείας αυτό δεν είναι καλό.

«Το να κάθεσαι για μεγάλες χρονικές περιόδους στην τουαλέτα ή να ζορίζεσαι ή να πιέζεις πολύ δυνατά είναι μια αιτία που μπορούν να προκαλέσουν αιμορροΐδες», λένε οι ειδικοί σύμφωνα με την thesun.com.

Η ειδικός σε θέματα υγείας και ευεξίας Stephanie Taylor, ανέφερε: «Ενώ μπορεί να απολαμβάνετε να κάθεστε στην τουαλέτα, να διαβάζετε εφημερίδα ή να σκρολάρετε στα social media, αυτό θα μπορούσε να βλάψει το ορθό σας.

Όταν κάθεσαι εκεί, με τον πρωκτό σου σε διαφορετικό επίπεδο από το υπόλοιπο κάτω μισό σου. Αυτό ασκεί επιπλέον πίεση στις φλέβες στο κάτω μέρος του ορθού σας, που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε αιμορροΐδες που μπορεί να είναι άβολες και να οδηγήσουν σε αιμορραγία».

Τι είναι οι αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες εμφανίζονται όταν διογκώνονται τα αιμοφόρα αγγεία ακριβώς μέσα στον πρωκτό και σχηματίζουν σβώλους.

Είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε άτομα που δεν ασκούνται, κάνουν άρση πολλών βαρών, είναι έγκυοι ή έχουν δυσκοιλιότητα.

Η πίεση για τη χρήση της τουαλέτας μπορεί επίσης να προκαλέσει σωρούς.

«Επιπλέον, η καταπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές του πρωκτού – ένα μικρό ρήγμα στο παχύ έντερο κοντά στον πρωκτό, το οποίο μπορεί να προκαλεί φαγούρα, πόνο και να οδηγήσει σε αιμορραγία», είπε η ειδικός.

Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι:

  • Αίσθημα ατελούς κένωσης
  • Αιμορραγία
  • Κνησμός στον πρωκτό
  • Πόνος ή δυσφορία

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να αποτρέψετε τις αιμορροΐδες, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης αρκετών φυτικών ινών και νερού, που διατηρεί τα κόπρανα μαλακά (επομένως, δεν χρειάζεται να καταπονηθείτε).

Η Stephanie Taylor σημειώνει: «Αποφύγετε να κάθεστε στην τουαλέτα για πολλή ώρα κάθε φορά.

Αντίθετα, καθίστε μόνο για όσο καιρό νιώθετε την επιθυμία να πάτε και, αν δεν συμβαίνει τίποτα, σηκωθείτε και κάντε κάτι άλλο.

Σύμφωνα με μια μελέτη, θα πρέπει να χρειαστούν μόνο πέντε λεπτά για να κάνετε την ανάγκη σας και εάν κάθεστε για περισσότερο από 15 λεπτά χωρίς κενώσεις, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε δυσκοιλιότητα».

newsbeast.g

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos