Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Αττική - 40 χιλιοστά βροχής σε μόλις μία ώρα και πάνω από 2.500 κεραυνοί

24 Αυγούστου 2022 01:15

Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Τρίτη στην Αττική, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και την κυκλοφορία να διακόπτεται σε πολλά σημεία.

Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική ήταν ίσο με 39mm και καταγράφηκε στους μετεωρολογικούς σταθμούς στο Γκάζι και στη Βάρη σε χρονικό διάστημα σχεδόν μιας ώρας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε περισσότερους από 2.500 κεραυνούς.
Στο παρακάτω γραφικό παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

meteo
 
 

Τα προβλήματα σε όλη τη χώρα

Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε το απόγευμα στην Αττική, πλημμύρισαν και εκλεισαν η Πειραιώς, η Ποσειδώνος, η Βουλιαγμένης και το Ελληνικό ενώ μία γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημά της στις Τρεις Γέφυρες. 
Η κυκλοφορία διακόπηκε και στο Κερατσίνι λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στην οδό Τριπόλεως από το υψος της οδού Ιππολύτου έως την οδό Αμαζόνων. 

Στο Αγρίνιο, από πτώση κολώνας ακινητοποίηθηκε όχημα και εγκλωβίστηκαν δύο άτομα.  Το συμβάν καταγράφηκε στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Αγγελοκάστρου, από πτώση κολώνας της ΔΕΗ τα καλώδια της οποίας κατέληξαν κατά μήκος του οδοστρώματος. 

kolona


Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική δέχθηκε 109 κλήσεις, εκ των οποίων οι 102 για αντλήσεις υδάτων και οι επτά για κοπές δέντρων. 

Εκτεταμένα ήταν, παράλληλα, τα προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και Τρίπολη όπου καταγράφηκαν ακόμη και χαλαζοπτώσεις. Κακοκαιρίας συνέχεια και το επόμενο 48ωρο με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας που θα συνοδευτούν από πτώση της θερμοκρασίας. 

Σε ποτάμι μετατράπηκε, νωρίτερα, η λεωφόρος Ποσειδώνος. Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες, οι οδηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία λόγω της συσσώρευσης υδάτων στη λεωφόρο. 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos