H φωτογράφος που απαθανατίζει χαριτωμένα κουτάβια δίπλα στους ενήλικους εαυτούς της

27 Αυγούστου 2022 13:05

Κάθε «γονιός» σκύλου γνωρίζει πολύ καλά πόσο γρήγορα μεγαλώνουν οι αγαπημένοι μας χνουδωτοί φίλοι. Mέσα σε λίγους μήνες ένα μικρό χαριτωμένο κουτάβι μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα ώριμο σκυλί.

Η φωτογράφος Μάντι Χέλβεγκε επινόησε έναν μοναδικό τρόπο για να καταγράψει τη φευγαλέα εφηβεία ενός σκύλου. Χρησιμοποιώντας το Photoshop και τις εξειδικευμένες ικανότητές της στο ρετουσάρισμα, δημιουργεί μια ενιαία φωτογραφία με δύο πορτρέτα του ίδιου σκύλου. Το ένα είναι ως κουτάβι και το άλλο ως ενήλικας. Η επιχείρησή της ονομάζεται Seeing Double Edits και στις εικόνες που δημιουργεί, τα χαριτωμένα σκυλάκια αλληλοεπιδρούνε με τον εαυτό τους σε διαφορετική ηλικία.

{https://www.instagram.com/p/Cg2IomdL8HB/?utm_source=ig_web_copy_link}

Η Χέλβεγκε έχει υπάρξει λάτρης των ζώων και της τέχνης σε όλη της τη ζωή. «Όταν απέκτησα την Έλιοτ μου το 2017», λέει στο My Modern Met, «έβγαλα εκατοντάδες φωτογραφίες της και ξεκίνησα ένα λογαριασμό στο Instagram αποκλειστικά για να μοιράζομαι αυτές τις φωτογραφίες καθώς μεγάλωνε. Ήταν περίπου ενός έτους όταν δοκίμασα για πρώτη φορά αυτή την ιδέα με την Έλιοτ και αμέσως φίλοι μου ζήτησαν να τις κάνω για τα σκυλιά τους». Σιγά σιγά τα νέα φαίνεται πως άρχισαν να διαδίδονται. «Μόλις άγνωστοι άρχισαν να με προσεγγίζουν και να προσφέρονται να με πληρώσουν, συνειδητοποίησα ότι είχε αβίαστα γεννηθεί ένα πρότζεκτ, το οποίο ονόμασα Seeing Double Edits».

{https://www.instagram.com/p/Cf7FzZeltBA/?utm_source=ig_web_copy_link}

Η Χέλβεγκε δεν περίμενε ποτέ ότι η επιχείρηση της θα απογειωνόταν όπως απογειώθηκε. «Στην αρχή σκεφτόμουν ότι θα ήταν καλή ιδέα να έκανα μερικές φωτογραφίσεις τον μήνα ως χόμπι (και κάποια έξτρα χρήματα), διατηρώντας την κανονική μου δουλειά ως πωλήτρια, επειδή είχα πει στον εαυτό μου για χρόνια ότι η τέχνη δεν ήταν κάτι που θα έκανα ποτέ με πλήρη απασχόληση». Όταν όμως ένα βίντεο της έγινε viral στο TikTok, το είδε ως σημάδι για να αναλάβει το Seeing Double Edits με πλήρη απασχόληση.

{https://www.instagram.com/p/CgzcU2Gr9zm/?utm_source=ig_web_copy_link}

Το Seeing Double Edits είναι πλέον τόσο δημοφιλές που η ταλαντούχα φωτογράφος έχει περιθώριο να ανοίξει τη διαθεσιμότητά της μόνο μία φορά το μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 160 έως 185 θέσεις για φωτογραφίσεις είναι διαθέσιμες και εξαντλούνται σε 90 δευτερόλεπτα.

{https://www.instagram.com/p/CgcNLRJrc8t/?utm_source=ig_web_copy_link}

«Είναι πραγματικά ανεκτίμητο δώρο όχι μόνο να βγάζω χρήματα κάνοντας κάτι που αγαπώ», λέει η Χέλβεγκε, «αλλά και να έχω την ευκαιρία να χρησιμοποιώ τις ικανότητές μου για να δημιουργώ φωτογραφίες που αγαπιούνται από ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων σε όλο τον κόσμο!».

{https://www.instagram.com/p/CghZciYr6Sh/?utm_source=ig_web_copy_link}

{https://www.instagram.com/p/CgE3Qj3L7mO/?utm_source=ig_web_copy_link}

bovary.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos