300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Αυτόνομη οδήγηση: Δεν θα φταίει ο ιδιοκτήτης για το ατύχημα αλλά ο κατασκευαστής

29 Αυγούστου 2022 14:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Αυτόνομη οδήγηση: Δεν θα φταίει ο ιδιοκτήτης για το ατύχημα αλλά ο κατασκευαστής

test2

test2

Οι κατασκευαστές των αυτόνομων οχημάτων θα είναι εκείνοι που θα φέρουν την ευθύνη ενός ατυχήματος στη Βρετανία, σύμφωνα με τη νομοθεσία που προχωρά η χώρα για την εξάπλωση των αυτοκινήτων αυτόνομης οδήγησης ως το 2025.

Παρουσιάζοντας το στρατηγικό της πλάνο για την επέκταση των αυτόνομων αυτοκινήτων, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 117 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της έρευνας και εξέλιξής τους, καθώς και επιπλέον 40 εκατομμύρια για την έρευνα που έχει να κάνει με την ασφάλεια και τη νέα νομοθεσία.

 

Οι Νόμοι που θα διέπουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα βασίζονται στους υπάρχοντες, και θα ξεκαθαρίζουν ότι την ευθύνη ενός ατυχήματος θα φέρουν οι κατασκευαστές των αυτόνομων αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι «ο άνθρωπος που βρίσκεται στη θέση του οδηγού δεν θα φέρει την ευθύνη για ό,τι συμβεί την ώρα που το αυτοκίνητο έχει τον έλεγχο της κίνησής του».

Η Βρετανία, λοιπόν, φαίνεται να πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα, της νομοθεσίας που θα διέπει τα αυτόνομα οχήματα, καθώς η πολυπλοκότητά της έχει φέρει σε αδιέξοδο άλλες χώρες του Δυτικού κόσμου. Μάλιστα, η πρόοδος της Βρετανίας σε αυτό τον τομέα ίσως δημιουργήσει τα πρώτα δεδικεσμένα για μελλοντικές υποθέσεις.

Ήδη δύο οδηγοί στις ΗΠΑ έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, διότι βρισκόταν στη θέση του οδηγού ενός αυτόνομου οχήματος της Uber το 2017 και ενός Tesla Model S με ενεργοποιημένο το Autopilot το 2019, όταν συνέβησαν θανατηφόρα δυστυχήματα. Η Uber και η Tesla, αντιθέτως, δεν αντιμετώπισαν καμία κατηγορία.

Προκειμένου να συντάξει τους Νόμους που θα διέπουν τα αυτόνομα οχήματα, η Βρετανία θα περάσει σε μια «συμβουλευτική περίοδο» συγκέντρωσης πληροφοριών για την ασφάλεια της αυτόνομης κίνησής τους, με στόχο η τεχνολογία να γίνει ασφαλής όσο ο ανθρώπινος χειρισμός του οχήματος. Τα αποτελέσματα θα θέσουν τα δεδομένα της κίνησης των αυτόνομων οχημάτων στους δημόσιους δρόμους, και τις πιθανές ποινές σε περίπτωση που αυτά δεν τηρηθούν.

Πάντως, ο πρόεδρος της βρετανικής αυτοκινητικής Λέσχης ΑΑ Edmund King, λέει πως «είναι μεγάλο το βήμα που πρέπει να γίνει από την υποβοηθούμενη οδήγηση, όπου ο οδηγός έχει ακόμα τον έλεγχο, στην αυτόνομη οδήγηση όπου το αυτοκίνητο παίρνει τον έλεγχο. Είναι σημαντικό να μελετήσει η κυβέρνηση πώς θα αλληλεπιδρούν τα οχήματα με τους άλλους χρήστες του δρόμου και τις εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες.

 »Ωστόσο, ο τελικός στόχος, από την άποψη της σωτηρίας χιλιάδων ζωών και της βελτίωσης της κινητικότητας των γηραιότερων και των λιγότερων ικανών να μετακινούνται, αξίζει χωρίς αμφιβολία την προσπάθεια να επιτευχθεί», κατέληξε ο King.

Υπάρχει, πάντως, και η οικονομική πτυχή του θέματος. Η επένδυση της Βρετανίας στην αυτόνομη οδήγηση μπορεί να αποφέρει στη χώρα πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη, καθώς πρόκειται για μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά, αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και με τη δυνατότητα δημιουργίας περί των 38.000 νέων θέσεων εργασίας.

Κατά συνέπεια, από την αρχική επένδυση της Βρετανίας, τα περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην ανάπτυξη νεοφυών εμπορικών επιχειρήσεων αυτόνομης οδήγησης, π.χ. για τις παραδόσεις ειδών καθημερινής ανάγκης ή για τις μεταφορές στα αεροδρόμια. Περίπου 7 εκατομμύρια θα διοχετευθούν στην έρευνα αγοράς.

 

Όσο για την αυτόνομη κίνηση των οχημάτων στους δρόμους, η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά ότι ένας οδηγός με ενεργό δίπλωμα θα μπορεί να αποκτήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο από το 2023, κιόλας. Δηλαδή, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη νέα (beta) έκδοση εκτεταμένης αυτόνομης οδήγησης του Tesla Autopilot, που σήμερα απαγορεύεται στο νησί.

carandmotor.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Προειδοποίηση από τον επικεφαλής της Microsoft AI: Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα πείθει τους ανθρώπους ότι έχει συνείδηση - Γιατί χρειάζονται κανόνες τώρα
  • Θέαμα και… ευτράπελα στους πρώτους Παγκόσμιους Αγώνες Ανθρωποειδών Ρομπότ στην Κίνα (Βίντεο)
  • Το άλμα της τεχνητής νοημοσύνης: Το πρόσωπό μας είναι το νέο «διαβατήριο» και δεν θα μπορούμε να κρύψουμε τίποτα
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη… σκοτώνει τα «λευκά κολάρα» – Τα επαγγέλματα που απειλούνται
  • Βγαλμένο από σενάριο δυστοπικής ταινίας: Ρομποτικός σκύλος επιτηρεί ανθρώπους σε εργοστάσιο της Hyundai
  • Σαμ Άλτμαν: Ο «εμπνευστής» του ChatGPT προειδοποιεί: «Μην παίρνετε αποφάσεις ζωής με τη βοήθειά του»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Χατζηδάκης: Έρχεται σημαντική...
Τραγικό τέλος για τα Jumbo: «Κ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Αύγουστος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Συλλήψεις στην Πάρο

Συλλήψεις στην Πάρο

20 Αυγούστου 2025
Πάρος: Διάρρηξη με λεία χρήματα και κοσμήματα αξίας 78.000 ευρώ (βίντεο)

Πάρος: Διάρρηξη με λεία χρήματα και...

20 Αυγούστου 2025
Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Νάξο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφ...

19 Αυγούστου 2025

Τελευταία Νέα

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι προβλέπει για προσλήψεις, ευέλικτη προσέλευση, 4ήμερη εργασία, άδειες

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι προβλέ...

25 Αυγούστου 2025
Τα μυστικά των αιωνόβιων και το προσδόκιμο ζωής ανά Περιφέρεια

Τα μυστικά των αιωνόβιων και το προ...

25 Αυγούστου 2025
Δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων στα νησιά

Δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών...

25 Αυγούστου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ