Σχολεία: Άνοιγμα χωρίς μάσκες και self test, τι εισηγείται η επιτροπή

30 Αυγούστου 2022 17:55

Συνεδριάζει ακόμα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ούτε τα self test αλλά ούτε και η μάσκα θα είναι υποχρεωτικά.

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες ημέρες και σήμερα από το πρωί συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το πώς θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, αυτή τη στιγμή η επιτροπή εισηγείται τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς την υποχρέωση της μάσκας αλλά και ούτε self test, αναμένεται όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση να υπάρξει μια τελική εικόνα.

Δηλαδή μετά από 2 χρόνια με την πανδημία του κορονοϊού, φαίνεται ότι τα σχολεία επιστρέφουν και αυτά στην κανονικότητα.

 Φαίνεται ότι θα ανοίξουν τα σχολεία και δεν θα υπάρχει κανένα μετρό να θυμίζει το παρελθόν.

Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος στη τάξη
Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε ότι σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού στα σχολεία, πλέον θα ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για όλους, δηλαδή η καραντίνα πέντε ημερών και μετά η έξοδος από αυτήν με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Η Πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos