300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ν. Καπραβέλος: Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος άφησαν πίσω τους 2.000 νεκρούς από τον κορονοϊό – Δεν έχει σταματήσει η πανδημία

02 Σεπτεμβρίου 2022 12:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Ν. Καπραβέλος: Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος άφησαν πίσω τους 2.000 νεκρούς από τον κορονοϊό – Δεν έχει σταματήσει η πανδημία

test2

test2

Στο θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία της χώρας, στην καταπόνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και την εξέλιξη της πανδημίας που επιβαρύνει το ΕΣΥ αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο «Νοσοκομείο Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για την αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «είναι πολύ μεγάλη η έλλειψη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Το ΕΣΥ θέλει θεσμική ενίσχυση. Δεν αρκεί μόνο η προκήρυξη θέσεων. Θέλει γενναίες αυξήσεις μισθών. Χρειάζεται ένα νέο μισθολόγιο, αλλά δεν είναι μόνο οι μισθοί».

Αναφερόμενος στην εξουθένωση της εργασίας που βιώνει όλο το προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας επισήμανε ότι αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα για να εργαστεί ένας ιδιώτης γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Δεν είναι μόνο οι αναισθησιολόγοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εντατικολόγους και τους χειρουργούς. Δεν μπορούν να σηκώσουν ένα τεράστιο βάρος. Ας δώσουν και δέκα μισθούς», υποστήριξε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Οι Οργανισμοί των νοσοκομείων πρέπει να συμπληρωθούν και είναι πάρα πολύ μεγάλα τα κενά. Πρέπει να δούμε πώς θα οργανώσουμε τα νοσοκομεία. Είναι ευκαιρία να γίνει τώρα που η πανδημία είναι σε ύφεση», επισήμανε ο γιατρός.

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού και στο πώς εξελίσσεται δήλωσε ότι «ο ιός έχει εξασθενήσει. Οι παραλλαγές αυτές δεν προκαλούν πολύ μεγάλη νοσηρότητα, όμως είναι υπερμεταδοτικές. Το κέντρο βάρους των συνεπειών έχει μετατοπιστεί στις πιο μεγάλες ηλικίες».

Μιλώντας για το καλοκαίρι είπε ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και παραδέχτηκε ότι ήταν μη αναμενόμενο. Γεγονός που συνετέλεσε στο να μολυνθούν ηλικιωμένοι, οι οποίοι ήταν τελείως ή μερικώς εμβολιασμένοι. Και όπως τόνισε, «ο Ιούλιος και ο Αύγουστος άφησαν πίσω τους 2.000 νεκρούς από τον κορονοϊό».

Περιμένουμε το 7ο κύμα της πανδημίας
«Υπάρχει υπερβολική χαλάρωση. Δεν έχει σταματήσει η πανδημία. O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και εμείς περιμένουμε το 7ο κύμα με συνθήκες που ευνοούν τον κορονοϊό», προειδοποίησε λέγοντας παράλληλα ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

«Οι συστάσεις από την Πολιτεία είναι συγκεκριμένες» είπε προσθέτοντας ότι κάθε φορά το κάθε κύμα είναι χειρότερο από το προηγούμενο. «Ήταν το χειρότερο καλοκαίρι από την αρχή της πανδημίας. Δεν είδα την αποκλιμάκωση σε κύματα», ανέφερε εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι «χωρίς πρωτόκολλα το 7ο κύμα δύσκολα θα ξεπεραστεί»

Όσον αφορά τα επικαιροποιημένα εμβόλια και το πότε αυτά θα είναι διαθέσιμα σχολίασε ότι όλα τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, αλλά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους με τη πάροδο του χρόνου. «Η επικαιροποίηση των εμβολίων είναι ένα από τα βασικά μας όπλα», πρόσθεσε ο ειδικός διευκρινίζοντας ότι τα εμβόλια βοηθούν να μειώσουμε τις συνέπειες, ιδίως στις μεγάλες ηλικίες που διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

ertnews.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Τεράστια κομπίνα στα τελωνεία με κινεζικά πατίνια (Βίντεο)
  • Καίγονται σπίτια στην Παλαιά Φώκαια – Απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι – Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών-Σουνίου (Βίντεο)
  • Στο 52% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου οι μισθοί στην Ελλάδα (βίντεο)
  • Πολεμικά πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης στέλνει η Ελλάδα - Τι λένε οι ειδικοί για την κατάρρευση της εκεχειρίας Ιράν - Ισραήλ (Βίντεο)
  • Έρχεται ο «ΑΦΜ του σπιτιού»
  • Καύσωνας για 4 ημέρες το επόμενο διάστημα, έως τους 42 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία - Ποιες περιοχές θα είναι στο κόκκινο
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Πιλότος πτήσης Σαντορίνη - Αθή...
Επίσημο: Με προπληρωμένη κάρτα... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου παραχωρείται οικόπεδο για λειτουργία νέας Δομής υγείας στο νησί (Βίντεο)

Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου πα...

20 Ιουνίου 2025
Πάρος: Αντίδραση της Ισραηλιτικής και Εβραϊκής κοινότητας του νησιού – Δείτε τι την προκάλεσε (Βίντεο)

Πάρος: Αντίδραση της Ισραηλιτικής κ...

19 Ιουνίου 2025
Σύλληψη (2) ημεδαπών για παραβάσεις σε  καταστήματα στην Πάρο

Σύλληψη (2) ημεδαπών για παραβάσεις...

23 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Πάρος: Tο παραδοσιακό πανηγύρι των Καμαρών είναι εδώ! – Καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά υπόσχεται διασκέδαση και εκπλήξεις! (Βίντεο)

Πάρος: Tο παραδοσιακό πανηγύρι των...

26 Ιουνίου 2025
Δήμος Τήνου: η ΜΟ.Μ.ΚΑ συνεχίζει το έργο της στην Τήνο

Δήμος Τήνου: η ΜΟ.Μ.ΚΑ συνεχίζει το...

26 Ιουνίου 2025
Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού προς τους μαθητές για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού προς...

26 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ