Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου η έναρξη των εμβολιασμών: Πόσες δόσεις απαιτούνται με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

12 Σεπτεμβρίου 2022 18:18

Παρακολουθήστε live την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνοντας πως το φθινόπωρο είναι η περίοδος προετοιμασίας για τον χειμώνα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, υπογράμμισε πως η περιορισμένη περίοδος της ανοσίας από τον εμβολιασμό και την ίδια τη νόσηση, όπως και η συνεχής εμφάνιση νέων παραλλαγών, οδήγησε στην ανάγκη παραγωγής νέων επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορονοϊό.

 Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, τα νέα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των παραλαγών Ομίκρον 1, 2, 2.7 και της 5.

Σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες είναι παρόμοιες με εκείνες των προηγούμενων εμβολίων - και είναι μικρής διάρκειας και περιορισμένης σοβαρότητας.

Διαγωνισμός με δώρο ένα 5ημερο στην πανέμορφη Πάρο ! (Διαμονή + Αυτοκίνητο + Εισιτήρια + Γεύμα)

 Μπορούν να χορηγηθούν από την ηλικία των 12 ετών (σύμφωνα και με τις υποδείξεις του ΕΜΑ), ενώ οι συστάσεις γίνονται από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές.

Τα νέα εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν μόνο σε άτομα που έχουν προβεί στον αρχικό εμβολιασμό και θα γίνονται σε δύο δόσεις για τα υγιή άτομα και τρεις δόσεις για τους ανοκατασταλμένους.

Απαιτείται διάστημα τριών μηνών από την προηγούμενη δόση ή από ενδεχόμενη νόσηση.

Η Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε, ακόμη, πως σύντομα θα υπάρξουν και νέα εμβόλια - ενδεικτικά για τις παραλλαγές 0.4 και 0.5.

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, η έναρξη των εμβολιασμών θα γίνει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

{https://www.youtube.com/watch?v=HPu2YQbyKE0}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos